13 Şubat 2010

Blogger yorum kurallarınızı oluşturabilir. Yorumlarınızın hemen üstüne yerleştirebilirsiniz. Yorum kuralları eklemek, blog yazarının ziyaretçilerini ve yorumcularını yorumlar hakkında önceden bilgilendirmesini sağlar. Böylelikle yazar tarafından önem verilen yorum kriterlerini bilen yorumcu daha dikkatli yorum yapacaktır. Yapmazsa de yorumunun neden yayınlanmadığını anlayacaktır. Yorum kuralları olarak ya da yorum bilgilendirme olarakta kullanılabilir. Lafı çok dolandırmadan direk olarak Yorum Kuralları Ekleme konusuna geçeyim. Her zaman olduğu gibi önce temanızın yedeğini alın, ne olur ne olmaz...

Öncelikle temada bulunması gereken kod altta;
<h4 id='comment-post-message'><data:postCommentMsg/></h4>

Bu kodun hemen altına yorum kurallarınızı ekleyebilirsiniz. Düz yazı halinde eklerseniz, satır başı yapmadan görüntülenir. Bu genelde istenmeyen bir durumdur. Satır başı yapmak için <br/> kodunu kullanabiliriz. Alttaki örnek metine benzer bir yazı yazabilirsiniz.

<b>Yorum Kuralları:</b><br/>
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.<br/>
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.<br/>
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.<br/>
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.<br/>

Yukarıdaki metni yorum kuralları olarak eklerseniz, alttaki örnek resimdeki gibi yorum kutusunun üzerinde görüntülenecektir.

yorum-kurallari

Ayrıca, yorum kısmında vurgu yapılmak istenen kısımlar renklendirme yapılabilir.

Umarım faydalı bir yazı olur. Blogger Yardım etiketi ile etiketlenmiş diğer yazıları da görüntülemek ve okumak isterseniz; Blogger Yardım adresine bir uğrayın.
Kolay gelsin...
Yorum
umutyildirim dedi ki...
acaba bende yorum yapma bölümünü yönlendirme olarak değilde nasıl yazının sonunda yapabilirim.
Sade dedi ki...
Bloggera giriş yapın ve ilgili blog için Ayarlar > yorumlar > Yorum Formunun Yerleştirilmesi yolunu izleyin ve Aşağı katıştırılmış kayıt kutucugunu işaretleyin.
umutyildirim dedi ki...
çok saol yha teşekkürler
umutyildirim dedi ki...
BNİM Bİ,R SORUM OLACAK YORUMLARDA DEDİ Kİ BÖLÜMÜNÜ BAŞKA BİR ŞEYLE NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM
Sade dedi ki...
Daha önceki yazımı okuyabilirsiniz; Yorum ve Tepki İşinize yarayacaktır ;)
ekeskinkaya dedi ki...
çok güzel oldu emeğine sağlık usta ;)
Adsız dedi ki...
Söylenenleri uygulamama rağmen bende görünmüyor ne yapmam lazım acaba ?Hiç değiştirmeden ikinci aşamada verdiğiklerinizi olduğu gibi ekledim ama ben de görünmüyor..teşekkürler
Sade dedi ki...
@Gök-türk: Profilinizde yer alan 3 blogada göz attım ancak bu kodu eklediğinize dair bir iz yok. Kodu ekleyin. Kaydedin bir de öyle kontrol edelim.
Unknown dedi ki...
Ben yorum kurallarına kullanıcıların kullanabileceği kodları eklemek istiyorum şablon olarak kullanmaları için. Kalın-italik yazı için, link vermek için. Ancak tabii blogger yorumluyor bu kodları ve göstermiyor. Bir yolu var mı acaba?
Unknown dedi ki...
Valla sorduğum an cevabını buldum. :D
Şu siteden kodu değiştirmek gerekiyormuş. < karakteri yerine & l t ; (boşluksuz) yazmak gibi değiştiriyor ve böylece blogger kodları yorumlamıyor.
Adsız dedi ki...
http://www.radianmasajkrem.org/ sitemizi inceledinizmi??