15 Şubat 2010

google-buzz
Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarının, çalışma mantığı ile benzer çalışan Google Buzz yeni sosyal medya aracımız olmaya talip bir uygulama olarak hizmete başladı. Google resmi blogundan açıklamaları okuyabilirsiniz; Google Buzz. Google buzz nedir? Google buzz ne işe yarar? gibi soruların açıklamlar için çok çeşitli kaynaklar benzer konuları ele aldığı için bu konuyu es geçiyorum. Merak edenler için ve Google Buzz hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Yeni Sosyal Medya Araçımız - Google Buzz isimli yazıyı okuyabilirler.

Sizlerle paylaşacağım konu: Google Buzz Tuşu . Google Buzz'u şimdiden çok beğenler, favori sosyal medya aracım diyenler sıkı durun. Blogger'a Google Buzu Tuşu Nasıl Eklenir? konusu sizler için geliyor;



Öncelikle temanızın yedeğini alın. Tedbirli olmakta fayda var.  Yerleşim > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet' e tıklayın. Ve "Ctrl+F" yardımı ile aşağıdaki kodu aratın;

<div class='post-header-line-1'/>

Yukarıda bulduğunuz kodun hemen altına aşağıda yer alan kodu kopyalayın ve yapıştırın. Alttaki kodu kullanırsanız, yandaki örnek resimdeki tuşu kullanabilirsiniz.

<a expr:href='&quot;http://www.google.com/reader/link?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title + "&amp;srcTitle=" + data:blog.title' target='_blank'><div style='float:right;padding:4px;'><img alt='Buzz It' src='http://i47.tinypic.com/5k2c5f.jpg'/></div></a>
Resmi değiştirmek mümkün. Yukarıdaki kırmızı ile renklendirilmiş resim adresi yerine, istediğiniz Google Buzz Tuşuna ait resim adresini yapıştırın.

Temanızı görüntüleyin herhangi bir sorun yoksa şablonunuzu kaydedin.

Yöntem 2: Bu ikinici yöntem Le Blogger tarafından kullanıma sunulmuştur. Bu yöntem ile eklenen Google Buzz Tuşu'na tıklandığında aynı sayfa içerisinde açılan pencere ile paylaşım yapma şansınız var. Bu güzel yöntem, javascript temellidir. Birinci yöntemdeki kod yerine alttaki kodu kullanabilirsiniz.

<a href='javascript:var%20b=document.body;var%20GR________bookmarklet_domain=&quot;http://www.google.com&quot;;if(b&amp;&amp;!document.xmlVersion){void(z=document.createElement(&quot;script&quot;));void(z.src=&quot;http://www.google.com/reader/ui/link-bookmarklet.js&quot;);void(b.appendChild(z));}else{}' title='Buzz It!'><div style='float:right;padding:4px;'><img alt='Buzz It' src='http://i47.tinypic.com/2j0b02c.jpg'/></div></a>

Yukarıdaki anlatım sayesinde Google Buzz Tuşunu Blogger blogunuza ekleyebilirsiniz. Teknolojiden geri kalmamak lazım. Bedavadan sitenizi tanıtımını yapacak üç önemli araç var; Facebook, Twitter ve son olarak Google Buzz! Bir blogger kullanıcısı daha ne ister?

Benzer örnek resimler için Google Buzz Social Icons for Bloggers, Google Buzz Icons, Google Buzz Share Buttons PSD adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Merak ettiğiniz diğer paylaş tuşları varsa Share Button yazılarını okuyabilirsiniz.

Kolay gelsin...
Yorum
umutyildirim dedi ki...
çok saol
Sade dedi ki...
Kullanmaya başlamışsın bile. inşallah çok buzzlanırsın.
umutyildirim dedi ki...
evt sizi rss den takip ediyorum sitemdede var.
Sade dedi ki...
Desteğin için çok teşekkürler, Umutyildirim.
umutyildirim dedi ki...
şey sitemin ismini umutyaziyor yapsam daha ii olur mu ?
Sade dedi ki...
öncelikle sitenin içeriğinin ne olacağına karar vermek ve anahtar kelimelerine uygun bir blog adı seçmeni tavsiye ederim.
umutyildirim dedi ki...
çok saol sitemin içeriği kendi yazdığım yazılar ve bloger ile ilgili dikkatimi çeken eklenti ve temalar
Adsız dedi ki...
selamlar ilk verdiğiniz kodu bende ekledim şablona ama resmini tıklamaya çalışıyorum olmuyor sadece link gözüküyor sayfa açılmıyor bir türlü nerde hata var anlamadım :( yardımcı olursanız memnun olurum. şimdiden teşekkürler
Sade dedi ki...
Resimde herhangi bir sorun yok şuan için. Linkleride sağlam, çalışıyor. Direk kodu kullanabilirsiniz.
Adsız dedi ki...
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
ama benim blogumdaki googlebuzz resminin üzerine tıkladığımda ayrı bir sayfa açılmıyor. mause ile sağ tıklayıp ayrı pencerede aç a basınca açılıyor. bunu çözemedim.
Sade dedi ki...
Merhaba, Firefox 3.6 ve ie8 ile denedim. Her ikisinde de Google Buzz tuşunuza tıkladığımda yeni bir pencerede açtı. Kullandığınız sistemden kaynaklanıyor olabilir. Siz ne kullanıyorusunuz?
Adsız dedi ki...
ben hem ie7 hemde ie8 de 2 ayrı pc de denedim yine olmadı. neyse birz dursun bakalım düzelir belki. ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum.
Sade dedi ki...
İlk kodda target='_blank' kodu yer alıyor bu kod farklı bir sayfada eklenmesi için yazılır. Eklediğiniz kodda bir kontrol edin. Varsa yeni pencerede açılır. Açılmalı. Açılmıyorsa da size yardımcı olmayacağım.
Sade dedi ki...
olmayacağım değil olamayacağım :) bir harfle mana değişmiş.