30 Mart 2010

Blogger Sahibini Bulma
Blogger tamamen ücretsiz olarak biz kullanıcılara sunulmuş bir hazır platformdur. Her blogger hesabına sahip kullanıcının 100 tane ayrı blog oluşturma hakkı vardır. Tabi isterseniz farklı bir hesap kullanarakta bu sayıyı arttırabilirsiniz. Yani kısıtlama neredeyse yok. İstediğiniz kadar blog sahibi olabilirsiniz.

Kullanıcılarına böylesine serbet çalışma izni veren bloggerda bazı kullanıcılar kendilerini ifşa ederken bazıları da kendileri hakkında bilgi paylaşımını pek tercih etmezler. Erişime izin verilmeyen bloglar ve profiller ile karşılaşabilirsiniz. Sadece takma isim (nick) kullanan ya da gerçek ismiyle blogun sahibi olduğunu belirten kullanıcılar olabilir. Bu tamamen blogger blog sahibinin tercihindedir.

Blogger blog sahibi hakkımda yazısı içerisinde kendisinden üstün körü bahsetmiş ve herhangi bir iletişim bilgisi vermemiş olabilir. Blog sahibi ile iletişime geçmek için diğer kontrol edilmesi gereken yer; tabi ki, kullanıcının blogger profil sayfasıdır. Eğer blogunda profil sayfasının linkini bulabiliyorsanız herhangi bir problem yok. Peki, profil sayfasını bulamıyorsanız, ne yapabilirsiniz?


Genellikle blogger profil sayfalarını yayınlamayan blogger blog sahibi kişilerin profil sayfasına ulaşmak mümkün. Bu yöntem, %100 kesin ve net bir çözüm olmamakla beraber çoğunlukla işe yaramaktadır. Neden bazı bloglarda işe yaramadığı konusunda fikri olan varsa, lütfen yorumlar kısmında fikirlerinizi özgürce belirtin.

Blogger profilini gizlemeyi tercih eden kişilerin, blogger profilleri gizlilik hakkı çerçevesinde görüntülenmesi mümkün değildir. Mümkün olmadığı gibi doğru da değildir. Kişinin bilgilere ulaşmaya çalışmak, kullanıcıyı izinsiz afişe etmek etik kuralların dışında kalır. Gizli kullanmak isteyenlerin profilleri, bırakın gizli kalsın. Kullanıcı ya da blogu hakkında büyük bir sorununuz varsa da blogger ile irtibata geçip şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.

Şimdi, herhangi bir blogger blogunda, blogger blog profil sayfasının internet adresi belirtilmemişse nasıl blog sahibinin profil sayfasını bulabileceğinizi kısaca anlatayım.

Blogger blog sahibini bulmak istediğiniz adresi yazın. (Örnek; http://www.takipteyiz.blogspot.com)

Sayfa açıldığında, sayfa üzerinde fare ile sağ tuşa tıklayın ve Sayfa Kaynağını Görüntüle / Göster seçeneğine tıklayın.

Açılan pencerede, alttaki kodun benzerini bulun;
<link rel="me" href="http://www.blogger.com/profile/#.#.#.#" />

Bulmuş olduğunuz kodda kırmızı ile renklendirilmiş adres kısmını adres çubuğuna yapıştırın ve Blogger blog sahibini bulun. Blogger blog sahibini bulma için önerilen bu yöntem sadece blogun ana sayfasında kullanılabilirdir.

Bu yönteme, daha çok adresi alınmış ancak herhangi bir içerik eklenmemiş blogların blog sahibini bulma adına ihtiyaç duyulmuştur. Yoksa, blogger kullanıcılarının gizli bilgilerine ulaşmak gibi amaç söz konusu değil.

Yazıyı bitirmeden, şu hatırlatmayı da yapmak yerinde olacaktır; kendi blogger blogunuzun kullanıcı adınızı veya şifrenizi mi unuttunuz? İster elektronik posta adresiniz ister blog adresiniz ile bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Blogger: Şifrenizi mi Unuttunuz? adresini ziyaret etmektir.

Kolay Gelsin...
Yorum
çatı katı dedi ki...
selam takip etmek istiyorum seni ama izleyici bölümün yok mu?sevgiler..
Sade dedi ki...
@Çatı Katı: Facebook ile oluşturduğum hayran sayfasını Google Friend Connect (İzleyiciler)'e tercih ettim. Bunun daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Ancak illa Google Friend Connect ile izlemek, takip etmek istersen Blogger kumanda panelinden blog adresimi takip ettiğin bloglar arasına kaydedebilirsin.
SirfaLas dedi ki...
mrb zeynel hocam imleme servisleri hakkında bir yazı düşünüyor musunuz acaba özellikle sizin kullandıklarınız

Friendfeed
StumbleUpon
digg
nabble.com
buzz.yahoo.com
mybloglog
facebook
gbotvisit
delicious
...
bu servislerde nasıl sayfa oluşturulur yazı nasıl gönderilir gibi bir makale güzel olurdu gerçekten
Sade dedi ki...
@kadir: paylaş mantıklı siteler çalışma mantığı hemen hemen aynı. Önemli olan trafik sağlamaları. Ve tabiki, Arkadaşlarınızın sizi takip etmesini kolaylaştırmak. Hemen hemen hepsi için yazdığım paylaş tuşu ekleme konularında yazı nasıl gönderilir konusu da bir nevi işlenmiş oldu tabi. Ama bu konuda neden paylaşılmalı? nasıl paylaşılmalı? gibi sorular varsa elbette konu hakkında yazı yazabilirim.
Adsız dedi ki...
özellikle,
-bu sitelere nasıl kayıt yapılır ve konu eklenir
-yeni bloglar için risk oluşturur mu
-ne sıklıkta yazı göndermeliyiz
-yazılarımızın kabul edilmesi için hangi yolu izlemeliyiz ...

gibi teknik konularda yazmanız gerçekten iyi olurdu
now dedi ki...
kaynağı görüntülemeden profilimizi kaldırmak için ne yapmalıyız azizim bazıları bunu kaldırmış bizde kaldırabilir miyiz acaba?
Ersin dedi ki...
kaynaga bakarım ama bunu blogun sahibini bulmak için kullanmak hiç aklıma gelmedi çogunlukla bu sayede bulunuyor...
Dj Bone dedi ki...
selam benim bir sorum olacaktı.google da birini ararken bir blog'ta isminin geçtiğini gördüm.ama tıkladığımda http://www.blogger.com/profile/3.3.45.43..432.453 gibi*(numaralar fake) bir url vardı.Profil Uygun Değil


Talep ettiğiniz Blogger Profili görüntülenemiyor. Birçok Blogger kullanıcısı Profillerini herkese açık olacak şekilde paylaşmayı henüz tercih etmedi.


diye bir uyarı alıyorum.Acaba bu blog kimin öğrenebilirmiyim?
hazar dedi ki...
Faydalı bir blog olmuş.Tebrikler...
Unknown dedi ki...
ya adresleri kabul etmiyor
klima servisi dedi ki...
aradığım blog sahibini sayenize buldum dilinize sağlık
Sipse dedi ki...
slm arkadaşlar sayfamı faceye baglamaya calışıyorum facebook uygulaması nasıl eklerim
bMbF dedi ki...
teşekkürler oldukça yararlı oldu
Admin dedi ki...
kardeşim sizin yazdiginiz hic bir kod bulunamiyor. alternatif kod yazarmisiniz. biri bulunamazsa diger kodu arayim
Yazar Beyin dedi ki...
Güzeldi Teşekkürler
Adsız dedi ki...
ben bulamadım ya yardım edermisin http://edebiyatdnyasi.blogspot.com/