29 Eylül 2009


Blog Tanıtımları kısmında bu kez enteresan bir iş girişimi ile dikkatimi çeken "Blog Dergisi" isimli siteye yer vermek ve haklarında reklam yazısı yazarak kendilerine bir nebze de olsa destek olmak istedim.

Blog Dergisi Türkiye'de şuana kadar yapılmamışı yapmaya gayret eden bir site olarak dikkat çekiyor. Ağustos 2009'da yayın hayatına başlamasına ve site tanıtım kıstaslarımda yer alan bloglama süresi kriterine uymamasına rağmen blog alemini dergileştirme konusundaki öncü fikri sebebi ile sizlerle paylaşmaya değer bir site.

İlk sayılarında "Blog Zengin Eder Mi?", "Seo nedir? Seoyu Etkileyen Faktörler" gibi ilgi çekici konularla giriş yapan blog dergisi bunun yanında oyun, laptop incelemelerine yer verirken müzik, gündem, mizah konularınıda es geçmiyordu.
İkinci sayısında da blogculara internette para kazanma yollarının anlatılmaya devam edilmesi (Blog Yazarak Para Kazanma), Bloglardan Para Kazanmak, Arama Motoru Optimizasyonu, SEO, Adsense, internet Pazarlamasi, Seo Uzmanlari, gibi konulara yer vermesi ile dikkat çekici konularına devam ediyor.

Blog dergisinde ilginizi çekebilecek bazı ana kategoriler şöyle; Blog, Röportaj, Teknoloji, Oyun, Sinema, Müzik, Gündem, Sağlık-Yaşam, ve Mizah... Eğer sizlerin ilgi alanını yönelik ilgili kategorileri varsa yazılarınızı Blog Dergisine gönderebilirsiniz. Eğer editör tarafından gönderilen yazılar uygun görülürlerse dergide yayınlanacak. Bilginizi, tecrübenizi paylaşmak isterseniz denemenizde faydası olacaktır.

Son olarak iki sayıda da dikkatimi çeken bir başka kategori de başarılı sitelerin yazarları ile yapılan ropörtajlar oldu. Blog aleminde her zaman ihtiyaç duyulacak başarılı yazarların bilgileri, birikimleri ve deneyimlerinden bu röportajlar sayesinde faydalanılabilir. Kim bilir? Belkide, yeni ufuklara yelken açılmasına ya da ışığı görmeye vesile olabilirler.

"İnternet sayesinde bilgiye ulaşmak o kadar kolay ki! Ekstradan bir dergiye ihtiyaç var mı?" gibi sorular da sorulabilir. Ancak bilgiyi bir havuzda toplamaya çalışmak, sizce de takdire şayan değil mi?

Blog Dergisi isimli siteyi ziyaret etmek isteyenler şöyle Buyursunlar...
Yorum
Adsız dedi ki...
Tanıtımınızdan dolayı teşekkür ederiz. Üçüncü sayısı 3-7 Ekim arasında yayımlanacaktır.
Sade dedi ki...
Ne demek! Elimden geldiğince bir ilki gerçekleştirmeniz için destek olmaya çalışıyorum. Umarım bir faydası olur.
servis dedi ki...
Blogunuz içersindeki bilgileri hergün takip ediyoruz.Ve çok begeniyoruz,dell dizüstü teknik servisleri olarak paylaşımlarınızın devamını

bekliyoruz.