30 Eylül 2009



Blogların popüler olması internetle haşır neşir olan herkesin ilgisini çekmiştir. Blogger ve Wordpress gibi bloglama sitelerin kullanıcılarına sunmuş oldukları kolay blog / site sahibi olabilme şansını da bu ilgiyle birleştirdiğimizde hemen her internet kullanıcısının bir bloga sahip olmaya heveslendiğini ve çabaladığını tahmin etmek çok güç değil.

Neden bir blogunuz var?
Demokratik birer platform oluşturulması bakımından cazibe çemberine girenler, popüler olma ümidine sarılanlar, para kazanmak isteyenler, sesini duyurmak isteyenler gibi her kullanıcının kendine özgü bir sebebi muhakkak vardır. Sebepleri çoğaltmak mümkün. Sizin sebebiniz nedir?
Sebebiniz her ne olursa olsun, blog dünyasına girişinizden itibaren birçok değişimi takip etmek zorundasınızdır. Kendi içinde bile bir çok değişim geçirmiş olan blog dünyasını yakinen takip etmeden paylaşmak istediğiniz fikirlerinizi, bilginizi, deneyiminizi nasıl etkin şekilde paylaşabilirsiniz ki? Etkin paylaşım yapmak istemeyen bir kullanıcının da bloglarda işi nedir? Bu bir paradoks değil. Blog kullanıcılarının az çok amaçları bellidir. Bu amaçlarına doğru emin adımlarla yürümeleri içinde paylaşım yaptıkları alanın kurallarını iyi bilmeleri gerekir.

İyi Bir Blogcu Olmak İçin : Kaynak Bulma ve Kullanma
İşte bu noktada devreye giren ve bloglamada size yol gösterebilecek Türkçe kaynaklarda önemli yer tutmaktadır. Başlangıçta, birçok başarılı blogcunun sırrı yabancı dildi. Türkçe olarak kaynak bulmanın zorluğunu bilirsiniz. Son zamanlarda ise git gide artan Türkçe Blog Yardım konularını işleyen siteler mevcut. Aklınıza hemen, "Kaynak olarak tespit edilebilecek sitelerin sunmuş oldukları öneriler ve tavsiyeler gerçekten başarıya götürebilir mi?" sorusu gelebilir. Temel bilgi olarak sunulan birçok konuya sahip yardımcı site bulmak mümkün. Bu tarz sitelerin yardımı ile iyi bir blogcu olma yolunda kullanılabilecek bilgi edinme tekniklerinizi geliştirebilirsiniz, genel işleyişi daha iyi anlayabilirsiniz. Bu gibi benzer temel konuların ardından bloglardan para kazanmak, arama motoru optimizasyonu, SEO, adsense, internet pazarlamasi, seo uzmanlıkları, popülerlik gibi bir çok konu hakkında temel bilgilendire ulaşabilirsiniz. Takdir edersiniz ki, bu kısımdan sonrası ise tamamen kullanıcının motivasyonuna, aşkına ve şevkine bağlıdır.

Blogcular için Kaynak Site Öneriniz Nedir?
Temel bilgilendirme konusunda başarılı bulduğum "Profesyonel Blogcu" sitesi ile bloglama dünyasındaki yerinizi sağlamlaştırma ve geliştirme konusunda her türlü bilge ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sitenin ve Search for Blogging sitesinin sahibi sevgili Mert Erkal'ın Blog Akademisine belli bir ücret karşılığında kayıt olarak daha ilerki safhalar hakkında bilginizi arttırabilirsiniz.

Eğer sizin de Blogculuk konusunda benzer kaynak site önerileriniz varsa lütfen yorumlar kısmında paylaşın. Hep beraber, bilgiye ulaşmayı kolaylaştıralım.

Profesyonel Blogcu sitesini ziyaret etmek isterseniz; buyrun.
Yorum