09 Temmuz 2009

Merhaba,

Takip Listem isimli blogumda, ziyaret ettiğim bloglar ve siteler hakkında tanıtım sayfaları oluşturmaya çalışıyorum. Bu tanıtımlara öncelikle kendi unutkanlığıma bir çare olsun diye başladım. Şuan var olan düzenli okuyucularıma ve gelecekte mühtemel katılımcılarla günden güne gelişen tanıtım sayfaları ile, okuyucunun kaliteli ve ilgi alanına uygun bloglara zaman kaybetmeden ulaşmalarını sağlayabileceğimi düşünüyorum. Sosyal bir blog olabilme hayalidir.

Her türlü blogu tanıtımını yaparak Takip Listem'i bir çöplüğe dönüşmekten ziyade amacım iyiyi, güzeli, kaliteli siteleri paylaşabilmek.

Pagerank, Trustrank, Link almak, Link Vermek, Popülerlik, Hit Sayısı, Görüntülenme Sayısı, Tekil ziyaretçi Sayısı değil kriterlerim! Kriterlerim;

* Özgün İçerik, (Özgün içerikten kasıt; ifade gücü, anlaşılabilirlik, gibi...)
* Görsellik, (Farklı Tasarıma Sahip Temalar)
* Site yazarının sosyalliği,
* Siteyi kaç kişinin takip ettiği (izleyeci sayısı)
* En az aktif şekilde üç ayını doldurmuş bloglar

şeklinde sıralanabilirler. Fark edebileceğiniz gibi daha çok yazarların sosyalliğine veya sitelerinin sosyalleşebilmesine dikkat çekmek istiyorum. Buradaki amaç; konuşulabilecek, muhabbet edilebilecek, pozitif düşünebilen, yaratıcı, kişilerin sitelerine yer verebilmek.

Bu sebeple blogumda asla tanıtımını yapamayacağım sitelerin de bunu anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Sadece video paylaşımları yapan siteleri, program, müzik, film indirme sitelerini, onsekiz yaş üstü yasaklı içeriğe sahip siteleri yukarıda anlattığım amaç uğrunda çabalarken paylaşmam tamamen mantık dışı olur. Lütfen özgün olmayan içeriklerle dolu siteleri, video sitelerini, indirme sitelerini önermeyiniz.

Takip Listem isimli blogumu favorilerine ekleyip, İzleyicileri arasına katılanar kesinlikle öncelikli tanıtılacaklardır. Ama daha da öncelikli siteler kendi sitelerinde Takip Listem'in içeriğini paylaşan siteler olacaktır. Peki bunun sebebi ne olabilir? Tabiki tanıtım ancak tek sebep bu değil aynı zamanda bloguma ait bir başlığa benzer bir konunun arama motorlarında aratılması durumunda (eğer blogunuzda "Takip listem"i son yazı başlığı ile blogrollunuza eklediyseniz) sizlerin de o sıralamada yer almanıza yardımcı olabilmektir. Bir nevi ortaklıktır. Sosyallik ve Ortaklık...

Hepinizle Ortak Olmaya Çalışıyorum. Gelin sizde fikirlerinizi belirtin, sizde farklı bloglar/siteler önerin. Sadece kendi blogunuzu önerip kenara çekilmeyin, güzel bulduğunuz her türlü içeriği ahlak kuralları çerçevesinde olduğu sürece paylaşabiliriz. Paylaşmak güzeldir.

Eğer bu şartlar altında blogunuzu tanıtmak isterseniz; Siteni Tanıt Formunu Doldurabilirsiniz.

Zeynel Aslan

Not:
Bu yazı son zamanlarda tanıtımını yapmam için önerilen ve yukarıda saydığım kriterlere uymayan sitelerin çoğalmasından dolayı ön bilgilendirme olarak yazılmıştır.
Yorum
Simyacı dedi ki...
merhaba ben yeni başladım bloğa ve yazılarını beğendim ve paylaştığın bilgileri deneyerek olabilirliğii gördüm bunun gb bilgileri bulmak zor benim bloğuma bakarmısın ben tamamen alt menülü olan gelişmiş bir blog için tabii ki bu ilerde olacak zamanla senin de bilgini ve tavisyerlini almak istedim
airrivalstr.blogspot.com
simdiden t.ettim
yazlıarının devamı dileği ile ...
Sade dedi ki...
Sevgili Simyacı, güzel sözlerin için teşekkürler ancak adını verdiğin blog bom boş yeni başlamış sayılmassın henüz. Önce yazılarını yaz tema düzenlemeleri çok kolaydır emin ol. Takıldığın yerler olursa da çekinmeden sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.

Alt Menülere sahip bir Menü anlatımı sitede mevcut! bu adresten nasıl kullanabileceğin hakkında bilgi alabilirsin.
Simyacı dedi ki...
biraz bilgi topladıkca konuları genişlerticem verdiğin adresten denedim evet güzel de oldu menü kısmı tam istedim de gb ve istediğim şeyde şu bütün menülerin altına açılım nasıl yapabilirim ben birkaç defa denedim kodları menü alt eklme die ama olmadı beceremedim yani :)
ana sayfa, menü falan bütün hepsinin alt açılımlı olmasını istioyeum ki giren arkadaşlar vereceğim linkle hemen konulara gitsinler istiorum ve tabiki güzel bir tema olacak konularla berber sonrasında...
Adsız dedi ki...
gözünden kaçtığına inanmıyorum.bu güzel siteye nazar değmesin diye böyle bir nazarlık bıraktığına inanıyorum :)))))

Bu sebeple blogumda asla paylaşımını ''yapamayağım'' sitelerin de bunu anlayışla
Sade dedi ki...
Klavyenin azizliği, yazı yazmak gereçekten uzun bir süreç, muhakkak hatalar oluyor. Gözümden kaçmış, uyarın için teşekkür ederim. Düzelttim.
SirEvo dedi ki...
İzlediğim filmler üzerine; yeri geldiğinde inceleme, yeri geldiğinde yorum/eleştiri yaptığım, yayına ara veren Heroes, Nip/Tuck, Dexter gibi dizilerin yeni sezon başlangıç tarihlerinin yer aldığı, güncel fragmanları bulabileceğiniz ve çevirdiğim filmler hakkında ufak bilgiler paylaştığım, yeri geldiğinde çeviri isteklerinin de yapıldığı blogum.

http://cineshoot.blogspot.com/

Özellikle film tutkunlarının kesinlikle uğraması gerektiğine ve değerli yorumlarını bizlerle paylaşması gerektiğine inanıyorum.
Sade dedi ki...
Tanıtım formunu doldurarak tanıtım yazınızı gönderseydiniz sitede tanıtımınızı da yapabilirdim, daha şık olurdu.
SirEvo dedi ki...
O gözümden kaçmış, kusura bakmayın.
Buradaki mesajımı kaldırın isterseniz, ben onu doldurayım.
Kolaylıklar..
umutyildirim dedi ki...
Bende sitemin tarafınızdan değerlendirmesini istiyorum ayrıca siz yaptığınız anlatımlar retweet ve facebook paylaş tuşlarını ekledim ancak çok değişik bir şey oldu bir girip bakarsanız bide sexy-bookmark kullanıyorum bazı servislerin kodları eksik biliyorsanız rica edicem son olarak biliyorum çok fazla oldu ama header kısmında yazı var PortableTekno diye ben onu resim yapmak istiyorum nasıl yapacağım saygılarımla.
Sade dedi ki...
Öncelikle teşekkürler.

Blog tanıtım kıstaslarına blog süresi olarak şuan uygun değil blogunuz. Tabi içerikte çok az şuan. Sitenizin devamlılığını kanıtlama adına en az 3 aylık bir yaşam süresi gerekiyor.

Sexy bookmark için eksik olan servisleri belirtirseniz size yardımcı olabilirim.

Temanızda yer alan resmi değiştirmeniz yeterli. resim adresiniz ; http://1.bp.blogspot.com/_Trp6FwuQq_c/S3W-RLWJiII/AAAAAAAAABg/-k8ziE_tei8/S1600-R/Header.png şeklinde aynı boyutta kendinize özgü bir header yapabilirsiniz.
umutyildirim dedi ki...
myspace eksik
Sade dedi ki...
Merhaba, myspace için alttaki kodu kullanabilirsiniz;
<a expr:href='"http://www.myspace.com/Modules/PostTo/Pages/?u=" + data:post.url + "&t=" + data:post.title' title='Share On MySpace !' target='_blank'><img alt='MySpace ile Paylas!' style="width:16px; height:16px; padding:0; border:0; vertical-align:middle;" src='http://img706.imageshack.us/img706/6606/myspacee.gif'/></a>
BLOG OKULU dedi ki...
blog okulunu tavsiye ederim çok güzel paylaşımları var. htttp://blogokulu.blogspot.com
Ercan Kara dedi ki...
son dakika haberleri günlük haberleri spor haberleri magazin saglık ve her türlü bilgileri bulabileceginiz bir blog

http://bugunkihaber.blogspot.com/
harun dedi ki...
amk film http://www.amkfilm.com
Enis dedi ki...
Evet benımde yaklaşık 3 hafta oldu bloğumu açalı.
Dikkat ettim bir ton makyaj moda türü sayfalar hepside bayanları ilgilendiriyor.

Bizim erkekerin yani bilmesi gereken ya da bakım spor moda sağlık adına öğrenmek istediği bir ton bilgi var bende bu boşluğu doldurmak için
böle bir sayfa açtım

edoycc.blogspot.com
Wizogörl dedi ki...
Bir genç kızın hayatı ne kadar sıkıcı olabilir ki ? http://wizogorl.blogspot.com/