04 Şubat 2010

Pigmelerle-Dans

Blogun tam ismi 'Sisteki Goriller, Pigmelerle Dans ve AIDS Yetimleri' şeklindedir. Blogun hikayesi, Sisteki Goriller isimli film ile başlamış. Tamam bir hayat hikayesi. Yaşamdan bir kesit. Günden güne çok enteresan ve bir o kadar da ilginç bir günceye dönüşmüş. Adeta, Afrika'da bir kadın belgeseli!

Meltem Yaşar, hayatını değiştirecek bir karar verir ve hayallerine yelken açar; Pigmelerle Dans blogunda Uganda ve Ruanda günlerini anlatmaya başlar daha sonrası ise tam bir Afrika rehberi. Olayda gezi boyutu olsa da gezi blogu demek ne kadar doğru olur bilemiyorum daha çok yaşam tarzı demek lazım esasında. Yeni bir hayat!

Birçok insanın hayallerinin gündelik bahanelere sıkışıp yapılamayacağını düşünmesine karşı, işte yapılabilirliğinin kanıtıdır Pigmelerle Dans blogu. Nasıl yapmış böyle bir şeyi, nasıl karar vermiş herşeyi anlatmış blogunda. Yazar hakkında Victoria Gölü başında cevapladığı 20 soruya 80 cevap yazısı ile geniş bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Böylesine farklı bir günlüğü yeni keşfedebilmiş ve blogun tanıtımını yeni yapmış olmaktan dolayı biraz içim buruk. Daha önceden keşfedebilirdim. Vakitsizlik, bazı güzelliklerin keşfini zorlaştırabiliyor. Hayallerin ertelenmesinin de en büyük sebebi olan yine aynı bahane vakitsizlik, beni de buldu. Ama hiç birşey için geç değildir, öyle değil mi?

Böylesi bir hayat hikayesini kaçırmamalısınız, mutlaka göz atın. İçinizden bir an; gezmek, farklı yerler görmek ve hayallerinizin peşinden koşma... fikirleri parıldamaya başlayacak. Sizi cesaretlendirecek emin olun.
Yorum