03 Şubat 2010

Türk-Okçuluğu-Kemankeş
Kemankeş sitesi, Türk Okçuluğu hakkında adeta bir kaynakça. Türk okçuluğu ve Türk okçuları hakkında hiçbir yerde bulamayacağınız bilgileri kolaylıkla elde edebileceğiniz okçuluk spor dalı sitesi.

Yıllarca uzun menzilli silah olarak kullanılan ok, artık sadece bir spor aracı olarak kullanılıyor. Yüksek disiplin ve önemli bir eğitim süreci gerektiren okçuluk, Türk toplumunda yıllarca önemli bir yere sahip olmuştur. Okçuluk, Osmanlı'da 15.yy.'nın ikinci yarısın itibari ile spor faaliyeti olarak yapılmaya başlanmış. İlk aklıma gelen Okmeydanı okçuluk meydanıdır. Kemankeş sitesinde, Okmeydanı menzilleri hakkında da ilginç bir makale var.

Gösteri atışları, uzun mesafeye ok atma yarışmaları, hedefe ok atma yarışmaları gibi okçuluk yarışmaları hakkında bilgiler, okçuluk eğitimi ve atış yapabilme şartları gibi bilgiler, okçuluk ve disiplin hakkında, ok atış tipleri hakkında bilgilerin yer aldığı dahası birçok farklı konuda makalenin bulunduğu ve paylaşımın ana amaç edinildiği bu siteyi ziyaret etmeniz, hedefi on ikiden vurmanız demektir.

Alexa sıralaması olarak çok gerilerde bir site olsa dahi okçuluk sporuna ilgi duyanların ziyaret etmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Tenis Klinik sitesinden sonra Okçuluk spor ile alakalı bir site tanıtımı yaparak bu gibi fazla göz önünde olmayan spor dalları ile alaklı siteleri tanıtmak ve spor dallarına az da olsa ilgi çekebilmek adına bu gibi tanıtımları devam etirmeyi düşünüyorum.

Sizlerin de benzer site önerilerinizi bekliyorum... Follow my blog with bloglovin
Yorum