07 Ağustos 2009

Feedburner'a Nasıl Kayıt Olunur?
Feedburner sitesine giriş yaptığınızda alttaki resimdeki gibi boş olan kutucuğa blog adresinizi yazın. Next tuşu ile devam edin.
Feedburner-uyelik
Yeni açılan sayfada ise Atom veya RSS seçeneklerinden birini seçmelisiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra Next tuşu ile devam edebilirsiniz.

Feedburner-RSS-Atom-Secimi
İlerleyen adımlarda sizden Feedburner Besleme adınızı ve adresinizi belirlemeniz istenecek, istediğiniz besleme adını ve adresini oluşturabilirsiniz.
Feedburner-Adres-Secimi Bu kısımdan sonra istediğiniz isimde bir Beseleme adresine sahipsiniz. Diğer adımları geçip (skip) Chicklet, E-mail aboneliği özelliklerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Feedburner-besleme-ismiYa da devam edip besleme istatistik, popülerlik gibi detayları isteyip istemediğiniz ile alakalı seçenekleri seçebilirsiniz. Alttaki resimdeki gibi gelecek olan ekran da seçenekleri tıklayıp tıklamamk sizin tercihiniz.
Feedburner-popularityTüm adımları tıkladıktan sonra FeedBurner menüsünde gezinme ve keşfetme turuna çıkmaya hazır olun.
Feedburner-Menu
Şuan beslememizi yeni kurduğumuz için Analyze menüsündende herhangi bir veri görüntülenemez. Bunu ilerleyen günlerde veriler işlendikçe güncelnenen bilgiler ışığında keşfedebilirsiniz.

Son Adım: Blogger Site İçerik Takibi Düzenleme

Bu işlem bittiktren sonra Blogger'da ilgili blogun Ayarlar kısmına gelin. Ardından "Site İçerik Takibi"ne tıklayın. Açılan sayfada Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si kısmına FeedBurner'dan yeni aldığınız Besleme Adresini yazın ve kaydedin.



Artık üye bir Feedburner üyesi olarak sloganımız "Keşif Zamanı!"

Feedburner Hakkında Benzer Konular;

* FeedBurner Nedir?
* Feedburner Kullanmanız için Dokuz Sebep
* Feedburner Analyze Menüsü Hakkında
* Feedburner Optimize Menüsü Hakkında
* Feedburner Monetize ve Troubleshoot Menüleri
* Feedburner Publicize Menüsü Hakkında
Yorum
Sıctı Batırdı dedi ki...
teşekkürler...
başlayıp tamamlayamadığım bir işlemdi bu feedburner meselesi.Benim gibi "anlaması zayıf"kişilere şematik anlatım yoluyla idrak kolaylığı sağladınız.Allah ..... versin!
noktalı yeri doldurun dileğiniz gerçekleşsin))
Mehmet Murutsoy dedi ki...
teşekkürler. çok yardımcı oldunuz. (www.learningenglishway.com)
test12563 dedi ki...
açıklayıcı bir anlatım olmuş. sitemize uyguladık. teşekkürler. http://internetbilgisi.blogspot.com