07 Ağustos 2009

Optimize Menüsü Hakkında
Görüntüleme (View) seçeneği ile Beslemenizin nasıl görüntülendiği kontrıl edebilirsiniz. Servisler (Services) ile FeedBurner'in Kullanıcılarına sunmuş olduğu servisleri aktifleştirebilir ve kendinizi özgü şekilllendirebilirsiniz. Bunlardan bazıları şöyle;

Browser Friendly:
FeedBurner Beslemenin Türkçeleştirilmesi
Browser Friendly seçeneğine tıklanır ve Görüntüleme Seçenekleri (Appearance Options) düzenlenir. Alttaki resimdeki gibi besleme görüntünüzü Türkçeleştirebilirsiniz. Besleme Teması olarak Türkçe Seçilmesi (ClearFeed Turkish) yeterli. Kaydet (Save) tuşu ile kaydedebilirsiniz.

İçerik Özellikleri ile (Content Options) içeriğin Sadece Başlıklar halinde, Başlık ve İçerik halinde ya da listelemeden görüntüleme seçenekleri mevcut.

FeedFlare
Bu seçenek ile beslemenizde görüntülenen tüm yazıların altına e-mail ile yolla, delicious ile paylaş gibi sosyal paylaş tuşları ekleyebilirsiniz.

Link Splicer ve Photo Splicer (Link Ekleyici ve Fotoğraf Ekleyici)
Bu seçenekler ile link ve fotoğraf paylaşabilirsiniz. Sizlere sunulmuş olan link ve fotoğraf paylaşım sosyal ağlarına üyelikleriniz varsa bunlardan kullanmak istediğiniz seçin ve aktive edin. Böylece bu sosyal ağlarda beğendiğiniz içerikleri ve resimleri beslemenizde paylaşmış olacaksınız.

Feed Image Burner
Besleme sayfanızda yer alan başlık resmini düzenlemenize yarar.

Title/Description Burner
Besleme Sayfanızın Başlığını değiştirmenize yarar. Başlık altına kısa bir tanımlamada yapabilirsiniz.

Summary Burner
Bu seçenek ile Beslemenizde görüntülenen yazılarınızın belli bir kısmının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bir nevi "Devamını Oku Uygulaması" gibidir. Yazının belli bir kısmının görüntülenmesini istiyorsanız, Maximum length alanına görüntülenmesini istediğiniz karakter sayısını giriniz. Böyle bir tercihte bulunduysanız altındaki Teaser kutucuğunu da doldurmayı unutmayın. Zira beslemenizi okuyanları bu konuda uyarmalısınız. Ben şöyle bir yazı yazdım; "Yazının devamını okumak isterseniz, Lütfen yazının başlığına tıklayın. Teşekkürler..."


Feedburner Hakkında Benzer Konular;

* FeedBurner Nedir?
* Feedburner Kullanmanız için Dokuz Sebep
* Feedburner Analyze Menüsü Hakkında
* Feedburner Optimize Menüsü Hakkında
* Feedburner Monetize ve Troubleshoot Menüleri
* Feedburner Publicize Menüsü Hakkında
Yorum