07 Ağustos 2009

FeedBurner Menüleri Hakkında

Publicize Menüsü
FeedBurner'a üye olduğunuzu sizden başkası bilmiyor. Bunu FeedBurner'in size sunmuş olduğu özellikler ile tanıtabilir, arkadaşlarınıza ve okuyucularınıza ulaştırabilirsiniz.

HeadLine Animator
Güzel bir eklentidir. Belirli hazır boyutlarda hazırlanmış olan bu yazılarınızı geçişli şekilde yayınlamanızı sağlayan eklentiyi sayfanıza yerleştirebilirsiniz. Başlık, İçerik ve Tarih kısımlarını renklendirebilir ve boyutlandırabilirsiniz. Kendinize özgü düzenlemeleri yaptıktan sonra aktive ettiğinizde sayfada blogunuza nasıl ekleyebileceğinizi göreceksiniz; Add to MySpace, TypePad, etc. 'nın yanında kutucuk içinde yer alan Blogger Blog seçeneği ile otomatik olarak blogunuza ekleyebilirsiniz. Ekledikten sonra yerini sayfa ögelerinden düzenleyebilirsiniz.

Elektironik Posta Aboneliği (E-Mail Subscriptions)
En çok kullanılan FeedBurner özelliklerinden biri olan bu uygulama ile yazılarınızın okuyucularınıza e-mail yolu ile ulaşmasını sağlayabilirsiniz.



Bu uygulama maaslef Türkçe değil ancak birkaç düzenleme ile Türkçeleştirilebilir. Açılan sayfayı önce bir aktive edin ve Türkçeleştirme işlemlerine başlayın. Size vermiş olduğu kod alttakine benzer bir koddur;

<form style="border:1px solid #ccc;padding:3px;text-align:center;" action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=zaslan', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true"><p>Enter your email address:</p><p><input type="text" style="width:140px" name="email"/></p><input type="hidden" value="zaslan" name="uri"/><input type="hidden" name="loc" value="en_US"/><input type="submit" value="Subscribe" /><p>Delivered by <a href="http://feedburner.google.com" target="_blank">FeedBurner</a></p></form>

Yukarıdaki kodda kırmızı ile renklendirilmiş olan kısımları
Enter your email address: E-mail adresinizi yazın
Subscribe: Abone OL yazabilirsiniz.
İsteyenler: Koddan <p>Delivered by <a href="http://feedburner.google.com" target="_blank">FeedBurner</a></p> kodunu çıkartabilirler. Böylelikle kutunun altında yazan Delivered by FeedBurner'da görünmez.

Bir deneme yapmanızı öneririrm herşeyin yolunda olup olmadığını test etmek adına.
Eğer test amaçlı denem yaptıysanız, size alttaki gibi ingilizce bir mail geldiğini göreceksiniz;
Hello there,

You recently requested an email subscription to ZA. We can't wait to send the updates you want via email, so please click the following link to activate your subscription immediately:

Onay Linki

(If the link above does not appear clickable or does not open a browser window when you click it, copy it and paste it into your web browser's Location bar.)


İngilizce olan bu E-Mail Abonelik Onay Mailini Türkçeleştirmek ister misiniz?
İstiyorsanız, Communication Preferences (Haberleşme Tercihleri) Özelliğine tıklayın.

Yukarıda görmüş olduğunuz mail hemen orada ${confirmlink} kodunu silmeden, istediğiniz gibi bir yazı yazabilirsiniz. Bu kod onay kodunuzu göstereceği için silmemelisiniz, yoksa onay maili gelir ancak onaylanacak adres olmaz buda hiçbir işe yaramaz.

Konu başlığını değiştirmeyi ve bir e-mail adresi yazmayı lütfen unutmayın.

E-mail Branding seçeneği ile E-mail abonelerinize gönderilecek olan yazılarınızın yazı formatını, yazı boyutunu ve rengini seçebilirsiniz.

Delivery Options: E-maili Ulaştırma Seçenekleri
Select Timezone: Kendi bulunduğumuz ülkeye ait saat dilimini seçeriz.

Schedule Email Delivery: Bu seçenek ile de e-maillerin ulaşması gereken saati seçeriz. Yazılarınızı yazdığınız saatlere göre bu saati ayarlayın.

PingShot: Pingleyedur ey Blogcu! Faydası çok, zararı yok!


FeedCount (Chicklet): Benim en sevdiğim özelliklerden biridir. FeedBurner abonelerinizin sayısını göstermeye yarayan bu sayaçın sabit yada hareketli iki çeşidi var. Rengini belirledikten sonra kaydedin. Size verilen kodun altındaki tuşlarla otomatik olarak blogunuza ekleyebilirsiniz. Tabi şuan kimse üye olmadığı için sıfır görünüyor ancak zamanla artacaktır. İnşallah!

Feedburner Hakkında Benzer Konular;

* FeedBurner Nedir?
* Feedburner Kullanmanız için Dokuz Sebep
* Feedburner Analyze Menüsü Hakkında
* Feedburner Optimize Menüsü Hakkında
* Feedburner Monetize ve Troubleshoot Menüleri
* Feedburner Publicize Menüsü Hakkında
Yorum
Unknown dedi ki...
blogger adına gerçekten yararlı blgiler paylaşıyorsunuz Teşekkürler....
etkinlik dünyası dedi ki...
Çok yardımcı oldunuz,teşekkürler
Bora dedi ki...
Buraya kadar tamam ama sorun mail adresini yazıp göndere tıkladıktan sonra açılan pop-up ingilizce hani şu kelimeyi yazın diyen pop-up. Bunu değiştirmenin bir yolu var mı? Feedburner'ın altını üstüne getirdim bulamadım...
Sade dedi ki...
Sevgili Bora, şuan için o kısmı değiştirmenin imkanı yok. Tamamne Feedburner'in insiyatifinde olan bir pencere çünkü.
Adsız dedi ki...
Heya i am for the first time here. I came across
this board and I find It really useful & it
helped me out much. I hope to give something back and help others like you
helped me.

Feel free to surf to my web page :: Louis Vuitton Handbags