14 Temmuz 2009

Yorum alanını çekici hale getirmek için öneriler devam ediyor. Yorum yazılmasını teşvik edebileceğini düşündüğüm "Yazı Başlık Alanlarında Yorum Sayısını Göstermek" için yapmanız gerekenler şunlar;

İlk Adım: Yerleşim > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet' e tıklayın. Ve "Ctrl+F" yardımı ile ]]></b:skin> kodunu bulun ve üstüne alttaki kodu yapıştırın.

.comment-bubble {
float : right;
width : 48px;
height : 48px;
background : url(http://i26.tinypic.com/e8k7ef.png) no-repeat;
font-size : 18px;
margin-top : -15px;
margin-right : 2px;
text-align : center;
position:absolute;
}
Yukarıdaki kodda kırmızı ile renklendirilmiş olan kısım yazının başlığının sağında görüntülenecek olan yorum sayısının arka planını oluşturacak olan resme aittir. Farklı bir resim kullanmak isteyenler istedikleri resmi yükleyerek belli boyutlar dahilinde kullanabilirler.

Adım 2: CSS kodlarınızı ekledikten sonra alttaki kodda kırmızı ile renklendirilmiş olan kodu temanıza yerleştirin. (Not: Kırmızı haricindeki kodlar kırmızı ile renklendirilmiş kodları temanızda nereye yapıştırmanız gerektiği hakkında ön bilgi olması için belirtilmiştir.)
<b:includable id='post' var='post'>
<div class='post hentry uncustomized-post-template'>
<a expr:name='data:post.id'/>
<b:if cond='data:post.title'>
<h3 class='post-title entry-title'>

<b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/></a>
</b:if>


<b:if cond='data:post.link'>
<a expr:href='data:post.link'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.url'>
<a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</b:if>
</h3>
</b:if>
Renklendirilmemiş kodlar kullandığınız temaya göre değişiklik gösterebilir. Benzerlerini bulmaya gayret edin. Kodu bulamayanlar yorumlarda bunu belirtirse yardımcı olmaya çalışırım.

Son Adım
: Yukarıdaki kırmızı ile renklendirilmiş olan kodları temanızda uygun yere yerleştirdikten sonra şablonunuz ön izleme ile görüntüleyin. Baloncuk başlık alanında başarı ile görüntüleniyor ise şablonu kaydedin.

Bu yazıyı beğenen okuyuculara Yorumları Numaralandırma ve Yazar Yorumlarını Farklı Renklendirme yazılarını da öneririm.

Kolay Gelsin...
Yorum