25 Temmuz 2009

Technorati'ye özgü olan bu tuş, sizin blogunuzla ilgili Technorati'de kaç adet tepki verildiğini gösterir. Eğer bu tuş yazılara eklenirse de o yazı hakkında kaç tane reaksiyon verildiğini otomatik olarak gösterir. Bu tuşun daha çok yüksek pagerankli sitelerde kullanılması uygundur (kendi fikrim). Zira pek aktif olmayan bir blogda devamlı "0" gösterecek ve hiçbir vasfı, yararı olmayacaktır. Ama yinede arşivde durması için yayınlamak istedim, belki biri merak eder.

Bu tuşu kullanmak için temada <p class='post-footer-line post-footer-line-3'> kodunun ya da <p><data:post.body/></p> kodunu bulun ve altına şu kodu yapıştırın;

<script src='http://embed.technorati.com/linkcount' type='text/javascript'/>
<a expr:href='"http://technorati.com/search/" + data:post.url' rel='linkcount'>View blog reactions</a>
Kırmızı ile renklendirilen "View Blog reaction" yazan kısmı değiştirebilirsiniz. Diğer kırmızı kısmı ise Technoratinin kendi sitesinde kullanamamız için önerdiği kod ile yukarıdaki kodun arasında ne gibi bir farklılık olduğunu göstermek amacı ile renklendirdim.

Eğer bu tuşu temanıza eklediyseniz, reaksiyonların sayısı belli bir süre içinde gösterilecektir. Ekler eklemez saymaya başlamaz ise endişelenmeyin, Technorati güncellemesini bekleyin.

Ayrıca eğer sabit Technorati Tuşu Nasıl eklenir diye merak ediyorsanız buradaki yazıdan öğrenebilirsiniz.

Belki gözünüzden kaçmıştır, farklı paylaşım tuşlarının da blogunuza nasıl eklenebileceğini hakkında bilgi almak şu yazıları kontrol edebilirsiniz;

* Reddit Paylaş Tuşu
* Digg Paylaş Tuşu
* Twetmeme Paylaş Tuşu

* Yahoo Paylaş Tuşu
* Stumble Paylaş Tuşu
* FriendFeed Paylaş Tuşu

Resim ne alaka diye düşünebilirsiniz? Tamamen kel alaka. Üzümlü!

Kolay gelsin...
Yorum