03 Haziran 2009

Nasreddin Hoca'nın "Ye Kürküm Ye" Fıkrasını bilmeyen yoktur. İnsanlar için nasıl ilk izlenimin oluşmasında kıyafetin önemi varsa aynı şekilde web sayfalarında da web sayfasının görünümü web sayfası hakkında ilk izlenimi oluşturur. Buna şekilcilik, ön yargı diyebilirsiniz ancak gözler beynin algılamasında ve hatta karar vermesinde ona yardımcı verileri ilk gönderen yardımcı organdır, unutmayın. Önce gözler tatmin olmalı ki, web sayfasındaki bilgileri okumaya, anlamaya, tartışmaya başlayabilelim.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

"Adobe Browser Lab" ile farklı web tarayıcılarında web sayfanızın nasıl görüntülendiğini inceleyebileceğiniz gibi görüntüler arasında karşılaştırmalar da yapabilirsiniz. Şuan için desteklediği web tarayıcıları; Safari, IE ve Firefox.

Google Chrome, Opera ve Linux gibi web tarayıcılarını desteklemiyor.

Adobe BrowserLab ile online olarak web sayfanızın farklı web tarayıcılarını kullanan kullanıcılar tarafından nasıl görüntülendiğini görebileceğiniz bu sistem için siteye üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemlerinden sonra adres çubuğuna ekran görüntüsünü merak ettiğiniz bir web ardesini yazmanız yeterli. Bu işlemlerden sonra sizlere örnek bir görüntü olması amaçıyla yukarıda paylaştığım gibi web adresine ait ekran görünütüsü karşınıza gelecektir. Sol üst köşedeki seçenekten tek bir web tarayıcı, iki web tarayıcısının görüntüsünü aynı anda yan yana görüntüleme ve iki web tarayıcısının görüntüsünü aynı anda üst üste görüntüleme seçenekleri mevcut. Benim en çok "Onion Skin View" seçeneği hoşuma gitti.

Farklı Web Tarayıcıları İle Web Sayfasını Görüntülemenin Kullanıcıya Faydası Nedir?

Siz web sayfanızı oluşturduğunuzda, düzenlemeler yaptığınızda ve siteyi ziyaret ettiğinizde kullandığınız web tarayıcınız ile herşeyin harikülade olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak farklı web tarayıcıları kullanan ziyaretçileriniz sayfanızı tahmin edemeyeceğiniz kadar farklı ve karmaşık şekilde görüntülüyor olabilir. Bu gibi olası bir olumsuzluğu ortadan kaldırmanıza yarayacaktır.

Web sayfanız için denemenizi ve olası bir istenmeyen kötü görüntülenmeyi önlemenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
Yorum
kedi dedi ki...
Harika bir araç... hemen test yapacağım
Teşekkürler.
'KediBir'
Adsız dedi ki...
Merhaba Sade,
Bir kaç haftadır çözmeye çalıştığım bir problemim var ama sonuça ulaşamadım. Sorun; blogun IE6 da düzgün görünmemesi. Baştan önemsememiştim ama hala IE6 kullanan kişilerin sayısı az değil. Örneğin, Türkiyenin en büyük iletişim firması da kurumsal olarak IE6 kullanıyor. Problem; IE6 da kayıt alanı bilgileri, sidebar dan sonra görüntülenmeye başlıyor, yani orta kayıt alanı çok aşağıdan başlıyor. İsterseniz, screenshot ları email ile gönderebilirim.
Content ve .post CSS de oynama yaptım ama olmadı. content CSS i aşağıda veriyorum.

#content{
float:left;
display:inline;
width:674px;
padding:0px 4px 0 0;
margin:10px 27px 0 0px;
width:708px;
}

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Adsız dedi ki...