01 Nisan 2009

Ne siyaset, ne seçim, ne Türkiye - İspanya Maçı, ne de 1 Nisan şakası... Galatasaray altyapısını yakın markaja alması, genç oyuncuların performans analizleri, oyuncu önermeleri, eski oyunculara vefası ve medya market kontrolü ile konumuz Uğur’un PCLion FC isimli blogu.


Seçim yazısı okumaktan, İspanya’nın sahaya çıkacağı takım düzeni okumaktan, '1 Nisan Şakası' adı altında saçma sapan benzer yazılar okumaktan gına geldi. Tabi gündemi takip eden insanların bu konularda yazması normal ama ne olur sadece 'O an' yazmayın her zaman yazın. İstisna 1 Nisan tabi, o konu sadece bugün yazılır ama biraz yaratıcı olmaya ne dersiniz?

PCLion FC, 2008 yılının ağustosunda blog hayatına adım attı. Spontane bir blog ismi buldu ve eski yazılarını paylaşarak blog hayatına başladı. Zira blog yazarı önceden de bir site de futbol üzerine yazılar yazıyordu. Bu birikimde faydası olacak ki, blog hayatını da başarı ile devam ettiriyor. Şuan için 96 İzleyicisi var. Blogger kullanıcıları için oluşturulmuş Magazeen temasını kullanıyor. Popülerliğine popülerlik katabileceği Facebook grubu da var. O’da bir BİY üyesi tıpkı, daha önce tanıtım yazıları yazdığım ‘PENNEARABIATA’, ‘Gol atan kaleye’, ‘Aceto Balsamico’,… isimli bloglar gibi.

Blogun konu başlıkları; Galatasaray, Galatasaray Altyapısı, Genç Oyuncular, Ülke Puanı, Süper Lig, Avrupa Futbolu şeklinde sıralanabilir.



Tamburacı, Uruguaylı düşünür Eduardo Galeano’nun ,“Gol, futbolun orgazmıdır” lafını hatırlamış olacak ki yazısında Türkiye’de oynanan futbol için bu söylediklerinde ne kadar haklı yada haksız olduğunu göstermek için bakın neler demiş;

"GOL ORGAZM DEMEK AMA
Bakın güzellikler detaylarda gizli, bizler hep son vuruşta golü atanları alkışlıyor onlara övgüler yağdırıyoruz, oysa golün hazırlanması çok daha güzel.

Biri orgazm, öteki ön sevişme!
Biri olmadan öteki keyifsiz!
Onun için de Türkiye’de futbol daha çok;
Mastürbasyon.
Gol var, sonuç var ama futbol yok!...
"

Sayın yazar, hayallerimizle oynamayın, bizi mağdur etmeyin. Biz futbol severler(!), şu kriz ortamında bozulan psikolojilerimizle orgazm olunabilecek en olası anların yaşanabileceği Türkiye –İspanya maçınını bekliyorduk. Ama şimdi, yıkılan hayallerimiz ile şovenizm, fanatizm, ırkçılık, ilkel futbol milliyetçiliği, küfür ederek rahatlama, stadyumun koltuklarını sökme, futbol takımının mağlubiyetine kızıp karısını dövme, havaya kurşun sıkma, hatta adam yaralama ve hatta öldürme,… gibi seçenekleri değerlendirmek zorunda kalacağız.

Yada PCLion FC'i ziyaret ederek futbolun sadece bir oyun olduğunu Uğur'un yazdıklarını okuyarak hatırlamaya çalışacağız.

Yorum
pRncfRn dedi ki...
Wow süpermiş, teşekkrler :)
Sade dedi ki...
beğendiğine sevindim. Başarılar.