21 Şubat 2010

Daha önce Bloggerda Yazıların Altına İmzanızı Yerleştirin isimli bir yazı ile yazılarınıza nasıl imza ekleyebileceğinizi anlatmıştım. Şimdide farklı bir yöntem deneyeceğiz. Bu yöntemin en büyük avantajı çoklu kullanıcılı bloglar içindir. Birden fazla kullanıcınız varsa her yazar için farklı imza oluşturabilirsiniz. Eğer blogunuzada tek yazar sizseniz yukarıdaki adresini verdiğim yazıdan yararlanabilirsiniz.

Tekli ya da Çoklu Kullanıcılı Blogger Bloglara İmza Ekleme

Öncelikle temanızın yedeğini alın. Temanıza imzanızı ekleyeceğiniz yer yazılarınızın en alt kısmı olacağı için yazı alanının footer kısmını bulmalıyız. Bunun için;
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
yukarıdaki kodu temanızda aratın. Blogger'ın standart temaları haricinde bir tema kullanıyorsanız yukarıdaki kodu bulamıyabilirsiniz. Alttakileri deneyebilirsiniz.
<p class='post-footer-line post-footer-line-1'>
veya
<data:post.body/>

Eğer blogger blogunuzda tek kullanıcı varsa;
<img src='url-profil-imza' style='border:0px;'/>
Çoklu Kullanıcı varsa;
<b:if cond='data:post.author == &quot;Yazar1İsmi&quot;'>
<img src='url-profil-imza' style='border:0px;'/>
</b:if>
<b:if cond='data:post.author == &quot;Yazar2İsmi&quot;'>
<img src='url-profil-imza' style='border:0px;'/>
</b:if>
Kodlarını kullanabilirsiniz. İkiden fazla yazarınız varsa kodları çoğaltabilirsiniz.

Kolay gelsin...
Yorum
Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...
Merhaba Zeynel bey, öncelikle ziyaretiniz, yorumunuz ve cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Dediğiniz düzeltmeyi yaptım ama şablon kabul etmedi, daha önce eklediğim için bu butonla ilgili kodları, onları silmem gerektiğini düşünüdm, aynı konu için iki ayrı kodu kabul etmeyebilir dedim mantıken, ve daha önce eklediğim redtweet kodunu sildim ve önce ön izleme yaptım ama bu sefer postlarımın tamamn yok olduğunu görüdm. Yapamdığım bi ley var herhalde. Bunu halletmeden diğerine bakamadım. Sizi böyle arada kafanızı şişiricem ama yapamadığım zaman sinir oluyorum.

benim birde şu konularda sorum olucak hazır sizi yakalmışken,

http://www.annekaz.com/ şu sitedeki headerın hemen altında olan içeriklerin olduğu slide gösterisi var, yatay ve uzun şkilde, bu hizmeti veren site ise şu : http://www.wowzio.com/

ben bir kaç ay öncede normal kenarlardaki widget kadar olanını denemek isemiştim ama olmamıştı, bir kaç gündür be anne kazda gördüğüm modeliyle ona uğraşıyorum ama olmuyor, üye olunacak yer yok, verilen kodalrı takip edip sayfaya ekliyorum örnek olarak verdikleri yemek sitesi benim sayfama taşınıyor, biraz ingiliczeden anladığım kadarıyla davet yapılması gerekiyormuş kendileri tarafından, yaklaşık bir hafta önce inglizce mail attım ama hala davet cevabı gelmedi, bu çok hoş bir widget bunun için bir bakabilirmisiniz, ayrıca bu anne kaz örneğin başka sitede bunları link olarak vermiş, (ankara haber) yani kendi adımıza olması için ne yapmam gerektiğini bulamıyorum bir türlü, üvretsiz yapıldığını biliyorum. birde benim yorum formatım tam olarak sizin gibi olabilrimi,

ben ekle butonunu yaptım, sosyal paylaşımlar için, etiketlerde rss bağlantılarını yaptım, güzel sözleri yaptım, bir sürü şeyleri yaptım işte, bunun için size teşekkür ediyorum, sayfamda widget olaral sizin bannerınızı yayımlamak istiyorum, izniniz olursa...çok yazdım ama kusurabkamyın lütfen. sevgiler.
Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...
bu arada benim blogum yemek üzerine değil:), size hitap etmyordur ama el işi vs, diğer bloguma bakabilrisiniz bu gelincikte "fikr-i alem" diye sol başta linki var.
Sade dedi ki...
Her zaman ben yadrıma hazırım. Çekinmeden aklınıza gelen her soruyo sorabilirsiniz. Cevabını bulmak için her türlü araştrımayı yaparım.

Tweet tuşu için:
Daha önceden eklediğiniz için kodu kaldırmanız gerekiyor. Ve Daha önce eklediğiniz Tweet tuşu yerine ;
<p><data:post.body/></p> kodunu yapıştırın.

Daha sonrada size anlattığım şekilde tekrar deneyin.


Anne Kaz ve Wowzio eklentisi:
Her bloga özgü kod verdikleri için başka blog tarafından kullanılırsa yine o bloga ait resimler çıkacaktır. Bu eklenti için invite@wowzio.com adresine blogunuzun adresini yazarak eklentilerini kullanmak istediğine dair bir mail atman gerekiyor. Hergün 25 davet gönderiyorlarmış. Şansına artık. Onun yerine slideshow ekleyebilirsiniz yazılarınızın üst kısmına!

Yorum formatlarımız çok benzer zaten şuan ancak tam olarak istediğiniz hangi özellik ise ona göre bir açıklama yapayım.

Blogumun reklamını yapmak istemeniz çok ince bir davranış. Beni, çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim. Şuan için bir banner'ım yok. Ama izlediğiniz blogların arasında yer almak bile benim için büyük bir onur.

Aklınıza takılan her soruyu çekinmeden sorun. Bilmiyor olsam dahi elimden geldiğince ögrenmeye ve açıklmaya çalışacağımdan emin olun.
Sade dedi ki...
Direk diyet konusu olunca bende yemek tarifli bir blog diye düşündüm. Pek vakit ayırıp gezemedim. Yakalandım :) Kusura bakmayın. Doğru, Fikrialem ve şiirler bana daha çok hitap etti :)) El işinden hiç anlamam zira.

O sol üstteki menünün yerine Takip Listem 'de yer alan menülerden kullansanız daha şık olur esasında. Tavsiye ederim.
Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...
selamlar, cevaplarınız için teşekkürler, elimden geldiğince yapmaya düzeltmeye çalışıcam, Bu üstteki menüyüde sizin yazılarınıza bakarak yaptım zaten ama sizdeki gibi yapamadım, birde alt menülü hoşuma gitti ama, onu hiç yapamadım. kategorileri daha bir elemine etmem lazım, ana başlıklarda sanırım. bende ufak defek header resim başlık tema falan yapmaya çalışıyorum arkadaşlara, bu yüzden kodlardan beynim sulandı diyebilirm. tekrar teşekkürler.