21 Ocak 2010

Alexa siteler hakkında geniş bilgi sahibi olabileceğiniz bir veri bankasıdır. Siteler hakkında istatistiki bilgileri edinebilir, sitenize verilen linkleri görebilir, anahtar kelimeleri ve daha birçok site verisini öğrenebilirsiniz. Alexa sıralaması sayesinde siteniz hakkında kalite analizi yapabilirsiniz.

Farklı sitelerin verilerini görüntülenme, sitede kalma süresi, arama motorlarından gelen kişi oranları ve site trafik detaylarını basitçe karşılaştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Alexa sitesinde yer alan kutucuklara istediğiniz site adreslerini yazmak ve karşılaştır (Compare) tuşuna basmak. İsterseniz yedi günlük, isterseniz bir, üç veya altı aylık karşılaştırmalar yapabilirsiniz. Ben Google.com, Google.com.tr, Facebook, Hürriyet ve Mynet adreslerini karşılaştırdım. Üç büyükle anadolu takımlarının karşılaşması gibi oldu. Dünya genelinde en popüler sitelerin yanında ile Türkiye'deki en popüler sitelerin karşılaştırması gibi oldu bir nevi. Dünya Alexa sıralaması ve Türkiye Alexa sıralamasında ilk sıralardaki sitelerinin arasındaki farkı alttaki resimden görebilirsiniz. Facebook'un birincilik için Google'u ne kadar zorladığı da gözden kaçırılmaması gereken bir nokta. Hiç Alexa Türkiye top 20 listesini merak ettiniz mi? Merak ediyorsanız; Top Sites in Turkey adresini ziyaret edin.

alexa

Sitenizin kaçıncı sırada olduğunu öğrenmek istemez misiniz? Peki daha üst sıralara çıkmak ister misiniz? Cevaplarınız 'evet' ise yapmanız gereken çok basit; Alexa Toolbar'ı indirin ve kullanmaya başlayın. Alexa toolbar için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. İsterseniz Alexa StatusBar'ı da indirebilirsiniz.

Böylelikle; Alexa sıralamasını öğrenebilir, benzer siteleri bulabilir, sitenin geçmişte nasıl görüntülendiğini görebilir ve ayrıca takipcilerinizin siteniz hakkındaki yorumlarını okuyabilirsiniz. Alexa Toolbar'ı kullanmaya başladıktan sonra sitenizin alexa sıralaması otomatik olarak yükselişe geçecektir.

Alexa sıralamasında yükselmek için yapılması gerekenler nelerdir?

Bu yükselişi devam ettirmek elinizde. Eğer sitenizin bağımlıları varsa ve sizi düzenli olarak ziyaret ediyorlarsa, bu Alexa sıralamanızın yükselmesini sağlayacak en önemli etkendir. Buna Ziyaretçi Sadakati de diyebiliriz. Bununla beraber ziyaretçilerin sitenizde kalma süreleri de çok önemlidir. İşte burada herzaman duyduğunuz özgün içerik lafını bende kullnamak istiyorum. Benim, özgün yazıdan kastım, ziyaretçiye birşey katıp katamayacağıdır. Her yerde yazılıp çizilen bir konuyu bile isterseniz siz farklı bir pencereden bakarak özgün şekilde anlatabilirsiniz. Ve okuyucunun kafasında yeni bir fikrin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Özgün içerikten kastım bu ve benzeridir. Üçüncü bir kıstas da şudur; sayfanın görüntülenme sayısı. Yukarıdaki iki kıstas ile beraber kendiliğinden gelişebilecek bir maddedir. Bunun için sizlere benzer yazılar eklentisini öneririm. Ayrıca sağ sutuna son yazılar, son yorumlarda yine bu kıstasa hizmet edebilecek eklentilerdir. Son olarak siteye doğrudan giriş yapan ziyaretçi sayısı önemlidir. Tabi bu sizin değil ziyaretçilerin elinde olan birşey ama yinede bunu teşvik edici yazılar yazabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan rica edebilirsiniz. En kötü kendiniz sitenizi yer imlerinize ekleyin. Açılış sayfanız yapın. Alexa Toolbar ile azda olsa kendi kendinize sitenizin yükselişine katkıda bulunun. Ve tabi şuan benim yaptığım gibi bir yazıda yazabilirsiniz. Bu, Alexa'nın hoşuna gidecektir.

alexa-toolbar

Alexa sıralaması ve Etkileri

Alexa sıralamasının yükselişe geçmesinin en büyük etkisinin psikolojik olduğuna inanıyorum. Kaçıncı sırada olursanız olun, Alexa değeriniz yükseldikçe motivasyonunuzun da artacaktır. Tabi tersi de mümkün Alexa Toolbar'ı ekledikten sonra otomatik yükselişin ardından belli bir zaman sonra tekrar düşüşe geçebilirsiniz. Bu sizin bir yerlerde hata yaptığınızın da göstergesi olabilir. Hızlı analiz için gereklidir. Bu verileri iyi analiz edebilmeli ve devamlı olarak alexa sıralamasında yükseliş hedeflenmeli.

Tabi etkisi sadece psikolojik değil. Alexa sıranızın yükselmesi maddi yönden de size fayda sağlar. Eğer siteniz Alexa sıralamasında yüksekliyorsa, sitenizin reklam gelirlerini de arttırabilirsiniz. Zira reklam vermek isteyen kişinin baz alacağı değerlerden biridir Alexa Sıralaması.

Arama motorları da sizin Alexa değerinizi önemseyecek ve sıralamanıza kayıtsız kalamayacaklardır. Alexa dünyanın en popüler ve güvenilir site izleme araçlarındandır. Böylesine muazzam bir ortağınızın olmasını istemez misiniz?

Alexa, popülerlik puanı, erişim, hız ve site içi bağlantılar tabanında geniş kapsamlı istatistikleri bir an önce edinmek ve Alexa Araç çubuğunun da yardımı ile sitenin algoritmasına yardımcı olmak istiyorsanız. Vakit kaybetmeden Alexa Toolbar'ı indirin;

Alexa Toolbar Download | Alexa - Web Information Company
Yorum
Oktay dedi ki...
Bu yazı bu konu hakkında bilgisi olmayan web işine yeni başlamış veya bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isyen bir çok kişinin işine yarayacaktır.
Sade dedi ki...
böyle düşünmene sevindim. ;)
Adsız dedi ki...
alexa hakkında çok değerli bir bilgilendirme yazısı teşekkürlerr...
Alexa Web Yazılım dedi ki...
Bir şirket veya firmada çalışıyorsanız, mevcut ağ bağlantısındaki bilgisayarlara Alexa Toolbar yazılımını kurup ana sayfalarını sitenizi ayarlayın. Bu işlem statik ve dinamik ip adresleri ile kullanışlı olabilir.

Alexa profilinize değerlendirme yapmaları için, Alexa'da hesabı bulunan arkadaşlarınıza haber verin.

Alexa hakkında bilgi içeren metinler yazın. Kişisel blog sitelerinizde bu tür yazılara yer verirseniz, Alexa'da nasıl yükselebileceklerini araştıran ve muhtemelen Alexa Toolbar kurulu olan webmasterları sitenize çekebilirsiniz. Böylelikle bu işlem sonucu organik Alexa hiti çekerek sıralamada yükselebilirsiniz.

web yazılım firmamızda alexa ile ilgili yazılımlar üzerinde çalışıyoruz.Beycon web yazılımın geliştirdiği bu otomatik alexa yazılımları sayesinde şirket websitesi hızla yükseliyor.