04 Ağustos 2009

Bu tuş yardımı ile Blogger blogunuzda yer alan yazılarınızın çıktısını alabileceksiniz. Yazdır düğmesini eklemeden önce lütfen blog şablonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Yazdır Tuşunu yazılarınıza eklemek için üç farklı seçeneğiniz mevcut.

* Sayfa Ögeleri > HTML düzenle yolunu izleyin. Widget Şablonu genişlet kutucuğuna tıklayın. Ve temanızda <p><data:post.body/></p> kodunu aratın. Devamını oku özelliğini kullanıyorsanız dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bulmuş olduğunuz bu kodun yerine alttaki kodu ekleyin.
<!--Printer Button hack takip listem begins -->
<span class='noprint'><p><data:post.body/></p></span>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<a href='javascript:window.print()'>
<img src='http://i620.photobucket.com/albums/tt289/bobokous/yazdir-tusu.png'/></a></b:if>
<!-- Printer Button takip listem ends -->
Yazdır-tusuBu kodu eklediğinizde yazılarınızın sonunda yandaki resimdeki gibi bir tuş görüntülenecektir. Resmi değiştirmek isteyenler kod içindeki resim linkini kendi isteklerine uygun değiştirebilrler.

Resimsiz Sadece Yazı Olarak Yazdır Tuşu Eklemek;
Alttaki kodu eklerseniz sadece yazı şeklinde ("Yazdır") yazdır tuşu eklemiş olacaksınız. Alttaki kodları, yukarıdaki kodlar ile karşılaştırırsanız aradaki farkın sadece resim linkinin varlığı ve yokluğu olduğunu fark edebilirsiniz.
<!--Printer Button hack takip listem begins -->
<span class='noprint'><p><data:post.body/></p></span>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<a href='javascript:window.print()'>Yazdır</a></b:if>
<!-- Printer Button takip listem ends -->

Resim ve Yazı Bir Arada Olacak Şekilde Yazdır Tuşu
Yukarıdaki iki benzer yöntemin birleşiminden oluşacak olan bu seçenek ile Resim ve yazı aynı anda yazdır tuşu için kullanılabilecek. Resmin hemen yanında "Yazdır" yazısı yer alacak. Kodların birleşmesi deyince aklıma bezelyeler geldi. İşin Yoksa, Çaprazla Dur!

Son seçenek için kullanmanız gereken kod şöyle;
<!--Printer Button hack takip listem begins -->
<span class='noprint'><p><data:post.body/></p></span>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<span style='background: url(http://i620.photobucket.com/albums/tt289/bobokous/yazdir-tusu.png) left no-repeat; padding-left: 25px;'>
<a href='javascript:window.print()'>Yazdır</a></span>
</b:if>
<!-- Printer Button takip listem ends -->
İşte Yazdır Tuşunuz hazır ve nazır! Güle güle kullanın...

Yazılara eklenebilecek farklı tuşlar varsa ve nasıl ekleneceğini biliyorsanız ya da merak ediyorsanız, yorumlar kısmında paylaşırsanız sevinirim. Bilenler bilmeyenlere yol göstersin ki hep beraber yol alalım şu blog aleminde!

Kolay gelsin...
Yorum
Pierce-34 dedi ki...
Dostum konuyla pek alakası yok ama feedburner'la ilgili bir sorunum var.Belki sorunuma yardım edebilirsin diye düşündüm.Şu e-mail aboneliği bölümü koydum.Ancak üye olmak isteyenler, ''The feed does not have subscriptions by email enabled'' sorunuyla karşılaşıyorlarmış.Ne yapabilirim yardım edersen sevinirim :D
Adsız dedi ki...
arkadaşın sorusunu görünce bende sormak istedim bu e mail aboneliği nerden koyuluyor bu sitedeki gibi :D yeni başladğım için pek bilmiyorum yavaş yavaş öğrenicem umarım.bu sitede çok iyi iyiki buldum çok faydalı konular var :)
Sade dedi ki...
Arkadaşlar o zaman biraz sabredebilirseniz, hemen bunun hakkında bir yazı yazayım;) Böylelikle tüm sorulara daha detaylı cevap verebilirim.
Next dedi ki...
google hakkında bilmedikleriniz varsa aşağıda ki siteyi deneyin:

google-devi blogspot.com
Murat Mutlu dedi ki...
Hocam öncelikle merhaba;
ben denedim javascript çalışıyor; ancak benim blog kayıtlarının altında facebook "beğen" eklentisi ve yazının google bağlantısına ait butonu var. Bu yazdır butonunu eklediğimde bazı kaymalar olduğundan haliyle dağılıyor. Ben, yazdır butonunu nasıl yazının üstüne taşıyabilirim? Bulmamızı istediğiniz kodun hemen üstüne yapıştırdım; ama yazının ortasına geldi :( Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Kolaylıklar.