22 Temmuz 2009

İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Ancak güzelliklerinden ziyade olumsuzlukları ile nam salıyor. İstanbul'da yaşayanlar büyük bir kargaşanın ortasında devamlı koşturarak tüm işleriyle başa çıkmaya çalışıyorlar. Koşarak metrobüse giderler, koşarak fünikülerden çıkarlar, koşarak yürüyen merdivenden metroya ulaşmaya çalışırlar. Koşar İstanbul'lu hiç durmadan. Bundan çoğu zaman şikayetçi olsa da vazgeçemez bu karmaşık kalabalıkllar kentinden. İstanbul trafiğinin insanın canına okuduğunu bilmesine rağmen kişisel araçlarından vazgeçemez İstanbul'lular.

Peki bu karmaşanın içinde İstanbul'un nimetlerinden ne kadar yararlanabiliyoruz? Gidilmesi gereken, görülmesi gereken o kadar tarihi, turistik, dini yer var ki! Hangi birine bu kargaşadan zaman ayırıp gidilebilir? İstanbul'da halen deniz görmeyen insanların var olduğunu bilmek ne kadar acı! Boğazın en güzel manzaralarını izleyememek, tarihi mekanları ziyaret edememek, eğlence merkezlerini, devasa alışveriş merkezlerine bir kere olsun gidememek... Ki O İstanbul'un en önemli özelliği "Gez Gez, Bitmemesi"

Haydi bırakın işi gücü, kendinize biraz vakit ayırın. İstanbul'da Gezilecek o kadar yer var ki aklınız şaşar! En kötü ihtimalle, hafta sonu Pierre Loti'ye kahvaltı yapmaya gitmek için kendinize söz verin. Garipçe'ye ya da Adalar'a gidip bir hafta sonu geçirin. Olmadı, Tarihi bir mekan seçin kendinize! İmkanlar o kadar fazla ki yapamıyorum bir mazeret olmamalı! Haydi şimdi herkes bir plan yapsın!

İşte birbirinden İlginç Fotoğraflar;












Çoktandır güncelleyemediğim Inspiration Kategorisini Bilinmiyor.net sitesinde ki "İstanbul Boğazı" isimli yazısında yer alan resimlerle güncellemeye karar verdim. Bilinmiyor! sitesinin ismiyle İstanbul birleşince de "İstanbul Bilinmiyor" başlığı kendiliğinden çıkıverdi.

Bilinmiyor! isimli sitede hiç fena değil hani bir blog tanıtımı kıvamında katalım yazıyı sonlandırırken, ziyaret edin bilgiyi paylaşmayı bilenlerin sitesini!

Sitenin teması çok sade ve başarılı, site içi gezinme seçenekleri çok kullanışlı, yazıalrında kullandığı fotoğraflar gayet net ve göze hoş geliyor. konuları anlatım şekli yalın ve içten. Kısaca "Bilinmiyor!" böyle! Başka söylenecek ne varsa siz buyrun!
Yorum
Sertaç Recepoğlu dedi ki...
Bursa'da yaşayan biriyim ama İstanbul'a gerçekten hayranım .Dediğin gibi o haberlerde duyduğumuz olaylardan çok tarihine , güzelliğine , büyüklüğüne hayranım .Bu arada teşekkürler sitemin de geçmesi hoşuma gitmedi değil . =D
Sade dedi ki...
O kadar güzellikleri var ki, sıralamakla bitmez. Ve İstanbul'da olup bunun tadını doyasıya çıkaramayanlar o kadr çok ki onları biraz gaza getirebilmek istedim:D

Siteni beğendim özeelikle tema çok güzel paylaşmak istersen birgün mutlaka haber ver yayınlayalım. İyiye, Güzele tam destek!!!
Stil Direktoru dedi ki...
Muhteşem fotoğraflar, paylaşım için tebrikler Zeynel bey
Sade dedi ki...
İstanbul'a hiö bu gözle bakmamıştım :) benimde çok hoşuma gitti fotoğraflar, beğenilmelerine de çok sevindim.
Sertaç Recepoğlu dedi ki...
Teşekkürler .Evet fotoğraflar gerçekten güzel .