10 Temmuz 2009


Herhangi bir etikete tıklandığında açılan sayfada o etikete ait yazıları görüntülenir ancak blogger bu yazıların üstünde yukarıdaki resimdeki gibi bir uyarı verir. İşte bu gereksiz ve aynı zamanda da zararsız olan uyarının görüntülenmemesini istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit.

Etiket demişken, etiketlerle alakalı blogunuza değişiklik yapmak isteyebilelenler için bazı yazıları listeliyorum. Göz atmadan geçmemenizi tavsiye ederim.

İlk Adım: Yerleşim > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet' e tıklayın. Ve "Ctrl+F" yardımı ile alttaki kodu bulun.

<b:includable id='status-message'>
<b:if cond='data:navMessage'>
<div class='status-msg-wrap'>
<div class='status-msg-body'>
<data:navMessage/>
</div>
<div class='status-msg-border'>
<div class='status-msg-bg'>
<div class='status-msg-hidden'><data:navMessage/></div>
</div>
</div>
</div>
<div style='clear: both;'/>
</b:if>
</b:includable>
Adım 2: Yukarıda bulmuş olduğunuz kodları silin ve yerine alttaki kodları yerleştirin;
<b:includable id='status-message'>
<b:if cond='data:navMessage'>
<div>
</div>
<div style='clear: both;'/>
</b:if>
</b:includable>
Son Adım: Şablonu kaydedin. Artık etiketlerinize tıkladığınızda yukarıdaki gibi bir uyarı almayacaksınız. Kendi blogumda kullanmaya başladım. Nasıl bir farklılık olduğunuz görmek siterseniz başlık altında yer alan etiketlere tıklayabilirsiniz.

Temanızın Değiştirirken Eklentilerinizin Kaybetmeyin adlı konunun yorumlar kısmında rpg isimli blogger kullanıcısı etiketlere tıklandığında yukarıdaki gibi gösterilen uyarıyı silmek istediğini sormuştu. Daha sonra yine kendisi farklı bir siteden bulmuş olduğu çözüm yolunu paylaşmıştı. Bir nevi "Kendin pişir, kendi ye!" durumu. Belki bu sorunun cevabını merak eden başka blogger kullanıcılarıda olabilir diye düşünerek sitesinden yer alan çözüm önerisini sizlerle paylaşmak istedim

Kolay gelsin...
Yorum
Adsız dedi ki...
üstteki kodun aynısını buldum dediğiniz gibi alttakiyle değiştirdim ve kaydettim ama gene o yazı çıkıyor. kullandığım temadan mı bilmiyorum. sizinkine benzer bir tema. başka bir yolu var mı bu yazıyı kaldırmanın. ayrıca teşekkürler bu yazı için
Sade dedi ki...
Klasik tema kullnamıyorsanız sorunsuz şekilde bu yazıyı kaldırabilmeniz gerekiyor. Adımları doğru yaptığınıza eminseniz blog adresinizi yazabilirseniz kontrol etmye çalışırım ya da temanızı yedekleyin ve bana mail yoluyla gönderin elimden geldiğin çözüm yolu bulmaya çalışırım.
Hilal dedi ki...
Yaptım, oldu.Çok teşekkür ederim.
iki defa demlenebilen bitki çayı dedi ki...
bunu denedim fakan ben de xml e hatası verdi :/
Sade dedi ki...
Tüm kodu kopyaladığınızdan emin olun. Basit bir kod değiştirme, tekrar denemenizi tavsiye ederim.
iki defa demlenebilen bitki çayı dedi ki...
haklısınız ben kodu rahat bulayım diye sildikten sonra biraz boşluk bırakmıştım bırakınca o hatayı veriyormuş şimdi boşluk bırakmadım o hata çıkmadı direk blogumda uygulamadım diğer bloglarımın birinde denedim çalışıyor..teşekkürler
Sade dedi ki...
hatasız çalıştığını duymak sevindirici... yorumunuz için teşekkürler... Kolay gelsin...
Murat Mutlu dedi ki...
Blogger'ın en can sıkıcı özelliklerinden biriydi. -di'li geçmiş zaman kullanıyorum; çünkü o özellik artık yok :)
Teşekkür ederim.
Kargın Yenice dedi ki...
Teşekkürler.Böyle daha güzel görünüyor. :)