02 Nisan 2009

Bu başlığı görünce akla ilk gelenler; Alkol, Sigara (Tütün), Ecstasy, Esrar, Eroin, Kokain, LSD (liserjik asit dietilamid), GHB (Gama-Hidroksibütrat), Ketamin, ve diğer uyuşturucu maddeler olur genelde.

Kötümser düşüncelere kapılıp, kendinizi yıpratmaya, ağlamaya, sızlamaya, perişan olmaya gerek yok. Zira her insan bir anlık heves, aşırı kendine güven, aşırı iradeye güven, alavere dalavere oyunlarına yenik düşme, gaflet ve hatta hıyanet anlarında, kötü alışkanlık olarak addedilen; Alkol, Sigara (Tütün), Ecstasy, Esrar, Eroin, Kokain,… gibi maddelerin bağımlısı olabilir. Eğer bağımlı iseniz yapmanız gereken bu konularda uzmanlaşmış tedavi merkezlerine utanmadan, sıkılmadan başvurmaktır. Bunu yapmanız bir gerekliliktir. Kullanılan Madde kişinin biyolojik yapısında zamanla değişikliklere yol açar ve ara sıra da olsa kullanan kişinin bundan kaçınması mümkün değildir. Madde kullanımının irade ile bir ilişkisi yoktur. Zaten çoğu kişinin başlarken “Ben kontrol edebilirim” yada “Bana bir şey olmaz” düşüncesidir. Bir kerelik kullanımlar, ara sıralara, ara sıralar düzenli kullanımlar ayol açar ve acı son bağımlılıktır. İnsan kullandığı maddeyi kontrol altında tuttuğunu sansa dahi madde artık onu kontrol ediyordur. Özellikle uyuşturucu ve benzeri bağımlılıklarda bir anlık doz aşımı ölümle sonuçlanabilir. Artık yolun sonu karanlıktır. Kullanılan insan vücuduna zararlı maddeler dertleri yok etmez, verdiğini sandığınız keyif sadece bir anlıktır ve sonrası daha büyük acılara gebedir. Bir anlık doktor rolüne soyundum ve kendimce tavsiyeler vermeye başladım, doktor olmanın da tadına baktım. Şaka bir yana, insanın bile bile uçurumdan atlamasından farksız bir durum, önce iç gıcıklayıcı bir yükseliş, hafif baş dönmesi, rüzgârın tüm vücudunuza dokunmasının hazzı ve kayalar arasından toplanacak beyin parçacıkları…



Ama bu bam başka bir madde bağımlılığı, kendi tabiri ile, "madde madde listeler, geri sayımlar yapar, en iyileri, en kötüleri ve daha pek çok şeyi sıraya dizeriz. Belli bir konumuz yoktur, her şeyi hedef alırız. Hatta istek madde bile yazarız! Bizim burada sadece ufak çapta bir maddeleme takıntımız vardır. Eee ne de olsa, adı üstünde, burası MaddeBağımlısı!"

Birkaç örnek vermek gerekirse;

En psikopat 6 psikopat
En perili 15 ev
En ürpertici 10 hayalet fotoğrafı
En Bilinmeyen Yönleriyle MaddeBağımlısı Yazarları
En para kazandıran 10 özellik…
En İmkansız 10 Fizik Olayı
En etkilenmiş 10 Türk Filmi…
En klişe 15 reklam görseli…
En Yaratıcı/Ilginç/Komik Avatar Görseli Yarışması
En Unutulmaz 10 Türk Futbol Maçı… (İSTEK)
En İyi 20 Karanlık Gelecek Filmi
En Güzel 10 Pink Floyd Şarkısı…
En zenginlere yönelik 10 para savurma yöntemi… (İSTEK)
En heyecanlı 15 Agatha Christie
En dudak uçuklatan 3 rüyam
En çilekeş 20 aşık (fiction)
En haşin 10 sevme tekniği
En...
En...
En...
şeklinde liste uzar gider.

Wordpress altyapsı ile WordPress Excellence Teması kullanıyor. Ayrıca yeni blog tanıtım ve destekleme oluşumu olan Blog Küme üyesi.

Keyifli bir madde bağımlılığı bu, eğlenceli ve ilginç yazıları kaçırmayın.
Yorum