16 Mart 2009

Farklı bloglar hakkında yazılarımın sonunda kendi bloglarından güncel haberlerin görünmesi için küçük çaplı bir araştırma yaptım ve sonuçları sizinle paylaşmak istedim;

Blogunuza ait besleme (RSS ve Atom) adresiniz nedir?

Blog adresiniz http://BLOGADINIYAZ.blogspot.com şeklindedir. Bu blog adresine ait Atom ve RSS besleme adresleri;

RSS beslemesi adresi; http://BLOGADINIYAZ.blogspot.com/rss.xml
Atom beseleme adresi; http://BLOGADINIYAZ.blogspot.com/atom.xml

şekildedir. Altta yer alan yöntemlerde RSS besleme adresini ya da Feedbuner besleme adresinizi kullanabilirsiniz.

YÖNTEM 1: RSS FEEDS SUBMIT

rssfeedssubmit.com adresine girip;





Karşımıza gelen sayfada boşlukları sırasıyla dolduruyoruz:
1. Feed URL : blog yazınızın içinde görünmesini istediğiniz blogun RSS adresi*.
2. Görüntülendiğinde yazıların boyutu (örnek: '2')
3. Yazı türü (örnek: 'Times')
4. Tablo genişliği (örnek: '400').
5. 'Generate RSS Feed' tuşuna basınız yeni sayfada çıkan kodu kopyalayın ve yazınızda görünmesini istediginiz yere yapıştırın.

Not: Sadece RSS için geçerlidir. Feedburner için çalışmaz.

YÖNTEM 2: Feed2JS



landmark-project.com adresinde karşımıza gelen ekranda boşlukları dolduyoruz. Pek açıklama yapmak istemiyorum esasında çünkü görüntü olarak hoş değil ve Türkçe karakter uyumu sıfır.

1. URL : RSS veya Feedburner besleme adresini yazınız. ve ardından diğer kısımları aynen bırakıp "Preview" a tıklayın beğenmediniz değil mi?


YÖNTEM 3: Gmodules.com

Google ile tam randımanlı bir eklenti yapabilirsiniz. Arama yaparak bu adreste yer alan listeyi görebilir ve bu linklerden en faydalısı olduğunu düşündüğüm Bu veya bu adreste yer alan eklentileri yazı içine yerleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken RSS veya Feedburner adresini yazmanız ve isteğe bağlı değişiklikleri yapmaktır.

YÖNTEM 4 : Farklı Sitelerden Eklentiler
Farklı sitelerin biz blogcularin kullanımına yönelik kolaylaştırıcı eklentilerini kullanabiliriz. Görüntüye önem verenlerin seveceğini düşündüğüm yourminis.com sitesini tarafından düzenlediğim ve sadece RSS veya Feedburner beslemesini yazarak düzenleyebileceğiniz besleme içeriği listesi aşağıdaki gibidir. Yapmanız gereken bu adrese tıklamak ve istediğiniz besleme adresini girmek.

Bunun gibi WidgetBox Blidget - adresinden de aynı görevi yapan eklentiler yapılabilir. WidgetBox - adresine tılayın ve açılan pencerede çıkan kutucuğa blog adresini girin.

YÖNTEM 5: Yahoo - Pipes
En şık görünüme sahip besleme ekletisi Yahoo - Pipes ile oluşturuluyor. Yahoo - Pipes adresinde Fetch Feed'e tıklayın Besleme adresini girin ve Pipe Output'a bağlayın. İşte bu kadar,

Bundan sonraki yazılarım için benim işime bir hayli yarayacak. En azından yazılarımı okuyanlar direk olarak bahsettiğim blogun en güncel yazılarını da görebilecekler.

Not: Tüm örnek beseleme görüntülerini, görebilmek için biraz bekleyin. Bir sayfada birden fazla beselme yüklenmesi normalden biraz uzun sürebiliyor.

Not 2:Örnek görünümleri yazıdan kaldırmak zorunda kaldım. Çünkü birden fazla örnek yazıyı okumayı imkansızlaştırdı.

Yorum
bico dedi ki...
www.forumcorlu.com detaylı bilgi...