14 Ocak 2010

nostaljik-turk-sinemasi

Nostalji Türk Sineması, sinema sanatının geçmişe saygı duruşu penceresini aralamayı tercih eden bir blog. Sinema siteleri arasında belli bir boşluğu doldurabilecek nostalji fikri ile yola çıkmıştır. Popülerlik ve hızlı tüketim ile rekabetin hiçte kolay olmadığı bir sektördür nostalji. Günde belkide onlarca belkide daha fazla filmin piyasaya sürüldüğü günümüzde; zamanın filmlerini izlemekle geçmişe bir yolculuk için 'nostaljik filmleri' izlemek arasındaki rekabet pekte adil görünmüyor. Tabi her konununda bir düşkünü olduğunu unutmamak lazım.

'Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı' sözünün en geçersiz hale büründüğü konulardan biridir sinema. O eskilerin tadını başka yerde bulmak imkansıza yakındır. Şener Şen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Sadri Alışık, Münir Özkul,... gibi hiçbir zaman unutulmayacak isimlerin filmlerini izlemek ayrı bir tutkudur. Üzerinden yıllar geçse de hala izlerken bazen hüzünlenir bazense tüm repliklerini aynı karede aynı anda söyleriz. Dalga konusu olmuştur çoğu sanki hiç bana, sana, bize benzemiyorlarmış gibi. Repliklerini unutamadıklarımıza ne demeli? Halen aklımızdadır, güleriz kaç yıl geçsede üstünden. Kim unutabilir ki, şu filmleri; Arabesk, Atla Gel Şaban, Banker Bilo, Çiçek Abbas, Çöpçüler Kralı, Davaro, Hababam Sınıfı, Kapıcılar Kralı, Kibar Feyzo, Korkusuz Korkak, Namuslu, Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Şekerpare, Tosun Paşa, Turist Ömer Uzay Yolunda, Yedi Bela Hüsnü. Biraz Şener Şen ve Kemal Sunal ağırlıklı oldu farkındayım, sizde diğerlerini ekleyin, ne dersiniz?

Nostaljik Türk Sineması , sizlere tüm nostaljik filmleri, nostaljik sahneler, nostaljik replikler ve yılların eskitemediği oyuncuları yad etmenizi sağlayacak, nostalji kokan bir blog.

"Nostaljik Türk Sineması", Türkiye'de ziyaret edilen siteler içinde Alexa sıralaması 89,048. dır. Takip listem blogunda Sinema Blogları kategorisi altında Blog Tanıtımı yapılmıştır.
Yorum