29 Ocak 2010

Blogger yapmış olduğu yenilik ile artık daha kolay resim ekleme seçeneği sunuyor. Blogger in Draft kullanıcıları bu uygulamadan kolaylıkla faydalanabilirler. Yükleme anlayışında herhangi bir değişiklik yok. Ancak daha önce blog yazıları için kullanılan resimleri depolayan Picasa sitesine doğrudan erişim sağlanmış. Blogger bu yenilik ile birden fazla blog sahiplerinede bir nevi kolaylık sağlamıştır. Herhangi birine daha önce eklenen resme kolaylıkla erişebilir ve kullanabilirsiniz. Blogger in Draft blogunda Better Image Posting on 'Blogger In Draft' yazısından daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Zaten resimler gerekli açıklamayı sağlıyor.

Blogger kullanıcısına büyük bir katkıda bulunduğunu söylemek zor. Kullanıcının varsa photobucket.com, flickr.com gibi resim yükleyici site üyeliklerini blogger ile senkronize edebilmesi ve yükleme işleminde kullanabildiğini görmek çok güzel olurdu. Böylelikle resim yüklemek istediğimizde farklı yükleyici siteleride kullanabilirdik.

Ayrıca, resim yükleme işleminin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yüklenen resim, hala blogger'ın istediği boyutlarda kullanılabiliryor. Siz farklı bir boyutta kullanmak isterseniz elle değiştirebiliyorsunuz. Resim başlığı, resim açıklaması, resim boyutları yükseklik ve genişlik gibi ögeleri daha kolay ekleyebilmeliyiz. En azından yüksekli ve genişliği otomatik tanımalı.

Umarım blogger yenilik yapmaya devam eder... Kolay gelsin...
Yorum