30 Haziran 2009

Arşivinizde yer alan yazıların sayısını nasıl kaldırabilirsiniz? Bunun için yapmanız gereken sadece temanızda yer alan arşiv sayılarınızı göstermeye yarayan kodu silmek. Normalde yandaki örnek resimde görüldüğü gibi olan arşiv görünümü bu yöntem ile alttaki örnek resimdeki gibi görüntülenebilecektir. Konuyu hiç uzatmadan hemen yapmanız gerekenleri iki adımda sıralamak istiyorum.

İlk Adım: Blogger hesabınız ile giriş yapın. Yerleşim > HTML'yi Düzenle'ye tıklayın ve Widget Şablonlarını Genişlet Kutucuğuna tıklayın.

Son Adım: Ctrl+F tuşlarına basın ve aşağıdaki kodu aratın. Alttaki kodu bulabilmeniz için blogunuzda arşiv listenizin görüntüleniyor olması gerekir. Eğer blogunuzda arşiv eklentisi yoksa ekleyin. Arşiv listeniz blogunuzda görüntüleniyorsa ve bu özellikten yararlanmak istiyorsanız "Düz Liste" seçeneğini seçmelisiniz.

3 adet (<data:i.post-count/>) kodu bulacaksınız tümünü silin. Önizleme yapın ve eğer hata uyarısı almıyorsanız şablonu kaydedin. Artık arşiv görünümünüz alttaki resimdeki gibi olacak.

Daha önce bu konuya benzer olarak "Bloggerda Etiket Sayılarını Kaldırmak" için gerekli yöntemi anlatmıştım. Bu yöntemi kullanmak isteyenlerin bu özelliği de seveceklerini düşünüyorum. Kontrol etmeden geçmeyin.

Kolay gelsin...
Yorum
Admin dedi ki...
Sağol etiketi de arşivi de senden görüm yaptım.