İş kurma sürecinizde en temel adımların başında yüksek motivasyona sahip olmak, başarılı olunacak bir iş fikri belirleyebilmek gelmektedir. Bunun yanında, iş fikrinizin tüm artı ve eksilerinin ön değerlendirmesini yapmak, iş fikrinin gerçekçiliğini sorgulamak ve yapılabilirlik araştırmalarını yapmak, iş fikrinize uygun bir iş planını hazırlamak ve son adım olarak ta eğer tüm şartlar uygunsa cesaretinizi toplayarak işi kurmaktır.
Bu adımlardan en önemlisi tabi ki başarılı bir iş fikri belirleyebilmektir. Bunun için en gerekli olan şeyse bilgidir. Yapmayı düşündüğünüz iş hakkında ne kadar bilgilisiniz? Tabi safi bilgide asla yeterli olmayacaktır bilgiyi analiz edebilmek ve uygulamaya geçirebilmekte ayrı bir meziyettir. Bilmediğiniz ancak merak ettiğiniz ve para kazanabileceğinizi düşündüğünüz işler hakkında ise farklı kaynakları incelemekten çekinmeyin, unutmayın “bilgiye sahip olabilmek, paraya sahip olabilmekten daha zordur”.
Kurulması düşünülen işletme her ne olursa olsun öncesinde yapılacak incelemeler, araştırmalar ve beyin fırtınaları size para kazandıracağını düşündüğünüz iş hakkında olgunlaşmış bilgi sağlayacaktır. Bu ön bilgi sayesinde ileride oluşabilecek aksilikleri, toplam gelir gider dengesini, piyasadaki arz-talep ilişkisini, risklerini… vb. parametreleri değerlendirebilirsiniz.
Bunun gibi fikirlere yer veren ve para kazandırabilecek fikirlere yer vermeye çalışan bir blogu ziyaret etmek isterseniz.
Amacını;
* Yaygın internet bilişim ortamında girişimcilere editörlük hizmeti vermek.
* Türk girişimcisine zaman kazandırmak ve gündemi zengin iş fikirleri ile bir elden sağlamak.
* Yazılara yorum yapabilmeyi sağlayan Web 2.0 tarzıyla, girişimcilerin tüm piyasalardaki gelişmeleri paylaşıp, bilgi alışverişinde bulunabileceği bir ortam yaratmak.”
olarak sıralayan Wordpress altyapılı "Revolution Church theme”isimli temayı kullanan “Girişim Fikirleri” isimli blogu ziyaret etmenizi öneririm.
Siz de blogunuzu tanıtın: Blog Tanıtım
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Uyarıları:
1- Yazıyı, Delicious, Stumble, FriendFeed, Facebook vb. paylaş tuşları ile arkadaşlarınızla paylaşın.2- Teşekkür etmekten ya da soru sormaktan çekinmeyin.
3- Sorularınız cevapsız kalmayacaktır. Sayfa adresini unutmayın, yeter.
4- Cevap yazma süresi değişiklik gösterebilir.
5- Yorumunuz, yorum kurallarına uygunsa yorum denetiminden sonra yayınlanacaktır.