27 Mayıs 2009

Google, Yahoo gibi arama motorlarında yapılan aramalarda aratılan kelimelere uygun bir yazınız bulundu ise blog isminiz ve ardından o yazınızın başlığı görüntülenmektedir.

Temasında bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmamış ise normal şartlar altında (N.Ş.A.) yazının kalıcı bağlantısına (permalink) gittiğinizde internet tarayıcınızın başlığı aşağıdaki gibi görüntülenecektir;



Bu tarz bir görüntülenme ile önce yazınızın başlığını sonra da blog isminizin görüntülenmesi arasında Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) na göre başlık aranması ve ön belleğe alınmasında farklılıklar olduğu öngörülüyor.

Googlebot, gördüğü kelimelerin tümünü ve bu kelimelerin sayfalardaki konumlarını içeren geniş bir dizin oluşturabilmek için taradığı sayfaların her birini işler. Ayrıca, Title etiketleri ve ALT öznitelikleri gibi önemli içerik etiketlerinde ve özniteliklerde bulunan bilgileri işleriz. Googlebot, hepsini olmasa da pek çok içerik türünü işleyebilir.
Peki altta örnek resimde görüntülenen ve Arama Motoru Optimizasyonu tarafından da daha bir tercih edilir olduğu söylenen bu düzenleme nasıl yapılabilir?


Blogger'a kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın ve temanızın bir yedeğini alın. Ardından;
Yerleşim > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet' e tıklayın. Ve "Ctrl+F" yardımı ile aşağıdaki kodu aratın;

<title><data:blog.pagetitle/></title>
Adım 2: Bulduğunuz kodun yerine alttaki kodu yapıştırın;
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> <title> <data:blog.pageName/> <data:blog.title/> </title> <b:else/> <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/></title>
</b:if> </b:if>
Adım 3: Temanızı görüntüleyin ve herhangibir hata vermiyorsa kaydedin.

Eğer Sadece Yazı Başlığının görüntülenmesini istiyorsanız yapmanız gerekenleri bir sonraki yazımda görebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Yorum
Adsız dedi ki...
hımm bunu düşünmüştüm ama yapmamış ve bulamamıştım :Dx teşekürler...