08 Nisan 2009

Favicon nedir?
'Favorites Icon'un kısaltılmış hali olan 'Favicon' blogunuz ziyaret edildiğinde adres satırında beliren küçük resimdir. 16x16 (32x32, 64x64) piksel boyutlarında .ico uzantılı bir dosyadır. Diğer bilinen isimleri; 'website icon, shortcut icon, url icon, or bookmark icon'

Online Favicon Oluşturma ve Yerleştirilmesi

“Takip Listem” için yaptığım blog düzenlemelerini paylaşmanın zevkine varabilmek, vaktimi ayırdığım işin boşa gitmediğini sizlere de gösterebilmek ve biten işin sefasını sürmek için yazıyorum. Şimdide sizlere Online Favicon Oluşturma ve Yerleştirilmesini anlatacağım.

Siz de anlatacaklarımı kendiniz uygulayarak çok basit bir şekilde blog’unuz için bir tane favicon hazırlayabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken Online icon maker adresini ziyaret ederek, favicon oluşturmak.

Adreste karşımıza çıkacak olan kare kare renklendirme seçeneğine sahip panoda kısıtlı imkanlarla ve pek hayal gücücünün desteğini alamadan istenilen resim oluşturulur. Bu işlemi yapabileceğiniz benzer site: favicon.cc

Oluşturulan favicon weebly.com gibi ".js uzantılı dosya eklemenize izin veren siteler"den birine yükleyin. Yükledikten sonra adreslerini not etmeyi unutmayın. (Weebly'e .js uzantılı dosya yüklemeniz için üye olun ve bir blog oluşturun. Daha sonra "Elements > Multimedia > File" yolunu izleyerek .js uzantılı dosyanızı yükleyebilirsiniz.) Elde edilen web adresini kopyalayarak;

Aşağıdaki kod satırlarında yer alan;
http://imagehost.com/yourfavicon.ico
adreslerinin yerine yapıştırılır.
<link href='http://imagehost.com/yourfavicon.ico' rel='shortcut icon'/>
<link href='http://imagehost.com/yourfavicon.ico' rel='icon'/>


Kendi favicon web adresini kopyaladığınız bu kodu “HTML Düzenle” kısmında yer alan
</head>

ibaresinden hemen önce yapıştırın.

Tema değişiklikleri kaydedin. Artık, favicon’unuz adresinizle birlikte görünmeye başlayacaktır.

Örnek;

Yorum
sesiber dedi ki...
yaşasın 2 aydır deniyorum, bu anlatımla yaptım, hem de effectli.
Bakın http://sesiber.blogspot.com/
sesiber dedi ki...
Teşekkürü unutmuşum sevinçten, çoook teşekkür ederim.
Sade dedi ki...
@Sesiber: İşe yaramasına çok sevindim. Faydası olduysa ne mutlu. Sizde takiptesiniz insallah en kısa zamanda yazımı tamamlarım.
Sade dedi ki...
@The Kin'Xp: Thanks for your suggestion. Really good idea, I appriciate you. I havent got a representative image yet. But I will send you a mail about my blog.
REDKAYA dedi ki...
benim sorunum şu ; yaptığım favicon anasayfadan çıkınca başka sayfaya geçince yine orijinal blogger favicon'u oluyor bunu nasıl halledebilirim?
Adem Altan dedi ki...
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Müsade ederseniz ben de konu ile ilgili ufak tanıtım yapmak istiyorum.

Favicon oluşturmak için suub.net sitemizi de ziyaret edebilirsiniz. www.suub.net/konu-kucuk-ama-etkili-bir-ozellik-daha-favicon-olusturucu.html adresinde favicon hakkında bilgi ve oluşturucu hakkında detaylı bilgi mevcuttur.