27 Şubat 2010

Yorum Gönder yazısı, yorum yazılan alanın hemen üstünde görüntülenir. Yorum Gönder yazısını isterseniz değiştirebilirsiniz isterseniz temanıza CSS kodları ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Ayrıca yorum gönder yazısının yerine resim ekleyebilirsiniz. Yorum Kuralları Ekleme ve yorum yazısını değiştirme ile yorumlar kısmınızı canlandırabilirsiniz.

Yorum Gönder Yazısını Değiştirmek
Yorum Gönder yazısını değiştirmek için temanızda alttaki kodu bulun.
<h4 id='comment-post-message'><data:postCommentMsg/></h4>
Bulmuş olduğunuz bu kodda <data:postCommentMsg/> kısmına istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Kodun yerine yazdığınız yazı, Yorum Gönder yazının yerine görüntülenir.

Yorum Gönder Yazısını Düzenlemek
Yorum gönder yazısını düzenlmek için CSS kodunda değişiklikler yapılabilir. Minima temasına göre ilgili alanın CSS kodları şöyle;


#comments h4 {
margin:1em 0;
font-weight: bold;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
color: $sidebarcolor;
}

Bu CSS kodlarında yazının normal ya da kalın olmasını sağlayabilirsiniz. Normal için font-weight: normalkullanabilirsiniz.

Yazının satır yüksekliğini değiştirebilirsiniz. Herhangi bir tanımlama da bulunmak zorunda değilsiniz. line-height: 1.4em kodunu kaldırabilirsiniz.

Yazının tüm harlerinin büyük olmasını sağlayan text-transform:uppercase kodu yerine text-transform:lowercase kodunu kullanarak yazının tüm harflerinin küçük olmasını sağlayabilirisiniz.

Harfler arası boşlığu belirleyebilirsiniz. Arttırıp azaltmak için letter-spacing:.2em kodundaki .2em değerini değiştirin.

Renk düzenlemesi için color: $sidebarcolor kodu yerine color:#cc0000 gibi istediğiniz renk kodunu yazıp değiştirebilirsiniz.

Yorum Gönder Yazısının Yerine Resim Ekleme

Yorum-gönder
Yorum Gönder Yazısını Düzenlemede bahsi geçen CSS kodunun hemen altına alttaki kodu ekleyin. Ya da ]]>skin> kodunun hemen üst satırına da yükleyebilirsiniz.
#comment-post-message {
background:url("http://i49.tinypic.com/ixvbkw.jpg") no-repeat scroll left top transparent;
height:25px;
margin-bottom:10px;
text-indent:-9999px;
width:267px;
}

Yukarıdaki kodda belirtilen mavi renkli resim linkinin yerine kendi tasarladığınız resmi kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin...
Yorum
SirEvo dedi ki...
Denerim belki. :)
Ellerine sağlık abi yine güzel bir olayla çıka geldin.. :))
Sade dedi ki...
Beğenmene sevindim. Dene güzel olur ;)
uŦuк dedi ki...
Eline sağlık, teşekkürler...
Adsız dedi ki...
merhaba +bir soru sormak istiyorum Yorumlama Biçimi kısmında default olarak Profil seçin var. Orayı otomatik Olarak Adsiz yada Anonim olanı seçemez miyiz.
Adsız dedi ki...
Bilmeyenler için güzel bir anlatım fakat ben accordion more yani akordion şeklinde devamını oku yapmayı arıyorum aslında biliyorum daha önceden gerek wp'de olsun gerekse eski blogumda olsun yapmıstım ama simdi gerekli dosyaları kaybettim neyse aramaya devam =) ayrıca blogun çok hoş..
Sade dedi ki...
@Akordiyon menülerden yola çıkabilirsin: Takipo Listem'de Blogger Akordiyon Sütunlar - JQuery Accordion menu yazısı yardımcı olabilir.
Admin dedi ki...
Peki yorum yazarken yorumun rengini değiştirmek mümkün mü? Şöyle ki yorum kutucuğuna yazılan yazı otomatik yani siyah değil de başka bir renk olacak?
mstf dedi ki...
mrblar.. ben bloguma intensedebate yorumlama sistemini ekledim fakat şöyle bi sorun var: bir blogda kaç tane yorum olduğunu ya da yorum göndermek için olan '(x)yorum' bağlantısını anasayfada göremiyorm.. blog sayfası açıldığında en altta görünüyo fakat dediğim gibi anasayfada yok.. ne yapabilirim..
ayşen dedi ki...
yorum gönder yazısı yerine resim eklerken sorun yaşadım, resmin konumunu ve boyutunu kolayca ayarlayamadım. sonra aklıma sütun başlıklarına simge ekleme konusu geldi. aynı kodlarla yorum gönder yazısının yanına resim koydum. resim linkinden başka sadece "padding" değerlerini ekledim. resim eklerken sorun yaşayanlar, ya da yorum gönder yazısını silmek istemeyenler bu yöntemi de deneyebilir.
belki çok basit bir konu ama kodlar hakkında bilgisiz olunca yeni bir şey bulmuş gibi sevindim :)
sayenizde kendi çözümlerimizi üretebiliyoruz artık. teşekkürler.
Beyaz Kare Tasarım dedi ki...
Rengini değiştirememekten başka sorun olmadı :)
bendeki temada "#comments h4 {" ile ilgili bölümü bulamadım, ilginç...
Adsız dedi ki...
resim ekleme kısmını beceremedim :( o kodları bulamadım kendi temamda benimki farklı tamam ama hangi kısma koyacağımı bilmiyorum :( ]]>skin> bunun üstüne koydum yine olmadı.yardım edebilirmisiniz acaba :((
ALeyram dedi ki...
paylaşımlarınız için teşekkür ederim. aleyram çalışmalarınızın devamını diler.
dövme dedi ki...
çok iyi oldu bu gerçekten...
Adsız dedi ki...
http://osym-sinavlari.blogspot.com
olarak bu güzel paylaşım için teşekkürler.
Ozlem dedi ki...
merhabalar. yazinizdan faydalanmaya calistim ama malesef dediginiz kodlari bulamadim. Blogumda yorum alaniyla ilgili sorunlarim var.oncelikle yazan kisminda ismimi degisk fontta yazmak istiyorum, sonra yorum alani kismim cok genis ne yaptiysam bu alan genisligini daraltamadim. Yorum kismiNA ANLATTIGINIZ gibi ikon koymak istedim o da olmadi. Bana yardimci olabilirmisniz acaba? Web adresim www.orlandogunlugu.blogspot.com